Sjelden en rolig uke for svensk politi. Her fra et oppdrag i innvandrerbydelen Tensta i Stockholm, noe sør for Gävle. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / NTB

I Sverige har det vært nok en uke med dødelig skyting. Torsdag ble to personer anholdt og mistenkt etter et drap i den «utsatte» byen Gävle, nord for Stockholm. Nå er en av dem siktet for drapet.

I Sverige går det knapt en uke, knapt en dag, uten alvorlige hendelser med bruk av våpen eller eksplosiver. Natt til torsdag ble en person dødelig såret i en skyteepisode i byen Gävle. Denne personen døde senere.

Nå melder Aftonbladet at svensk politi har arrestert en person mistenkt for drapet. Det henvises til den lokale avisen i Gävle:

En 20-årig man häktas misstänkt för ett mord i Gävle, rapporterar Gefle Dagblad. Det var vid halv tre-tiden på natten till torsdagen som flera personer larmade om skottlossning i stadsdelen Söder.

Hendelsen beskrives mer inngående:

En polispatrull hittade en skadad person utomhus, som sedermera dog. Snart greps två män misstänkta för skjutningen, 19 respektive 20 år.

Männen anhölls på torsdagen och begärdes häktade i fredags. 20-åringen, som häktas på sannolika skäl misstänkt för mord, nekar till brott.

Det kan være aktuelt å sikte også den andre involverte personen i saken for mord:

Häktningsförhandlingen angående den misstänkte 19-åringen följer. (TT)

Gävle er en by og kommune et stykke nord for Stockholm, og er et av mange områder i Sverige preget av høy innvandring og de «ufordringer» det medfører. Dette har vært et spesifikt tema i lokalpolitikken i kommunen.

Slik beskrev en oppgitt Moderaterna-politiker, Maria Malmer Stenergard, situasjonen i et innlegg i lokalavisen Gefle Dagblad:

Konsekvensen blir ett växande utanförskap i många kommuner, där det skapas grogrund för kriminalitet och grov organiserad brottslighet.

Gävle figurerer da også ofte i forbindelse med til dels stygge kriminalsaker. Bare i høst har Document omtalt flere saker nettopp herfra:

Kvinne voldtatt av personalet på Gävle sykehus

 

Svensk gutt mishandlet, frastjålet moped og livsviktig medisin

Ny, viktig utgivelse fra Document forlag: 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Bestill høstens store boknyhet:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Mer aktuell enn noensinne:
Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.