Biden har åpnet grensene i sør, og visepresident Harris er opptatt med alt annet enn å utføre sitt oppdrag. Dette har medført at 45.000 enslige migrantbarn har havnet på avveie.

Det uttrykkes mistanke om at barna er utsatt for menneskehandel, i noen tilfeller av seksuell art. Biden og Harris har ennå ikke kommentert opplysningene.

Les også: Kamala Harris slaktes etter video

Barn under 18 år som kommer til USA uten foresatte, regnes som enslige migrantbarn. I april oppholdt over 20.000 slike barn seg i 200 ulike leirer underlagt U.S. Department of Health and Human Services’ Administration for Children and Families.

Bare noen måneder etter at Biden inntok Det hvite hus, kunne grensemyndighetene rapportere historisk høye nivåer av enslige migrantbarn.

«A child who is under the age of 18 and not accompanied by their parent or legal guardian is considered under the law to be an unaccompanied child,» DHS Secretary Alejandro Mayorkas said in March. «We are encountering six- and seven-year-old children, for example, arriving at our border without an adult.»

Men en tredjedel av forsøkene på å knytte barna til familiemedlemmer i USA er mislykket. Og når barna forlater føderale leirer, har ikke myndighetene lenger noe ansvar, sier en talsperson for HHS.

«While we make every effort to voluntarily check on children after we unite them with parents or sponsors and offer certain post-unification services, we no longer have legal oversight once they leave our custody.»

Hvis barna behandles i systemet til Refugee Resettlement Program, så inkluderer dette en oppfølgingssamtale etter 30 dager, for å undersøke barnas situasjon i forhold til bosted, skolegang og sikkerhet.

Men 37 prosent av disse forsøkene på samtaler er mislykket.

Les også: Kamala Harris og Bill Clinton skal diskutere kvinners posisjon: – Er dette en spøk?

Ifølge Bloomberg Law kommer det rapporter om ulovlig utnyttelse av illegale tenåringer i jordbruk og fabrikker. Det har også kommet rapporter om seksuell utnyttelse av migrantbarn. Dette fikk blant annet Texas-guvernør Greg Abbot til å be Biden om å stenge to leirer i El Paso og San Antonio.

Abbott sent a letter to Biden demanding answers about the treatment of the children, and directed Texas state troopers and rangers to intervene where possible. «The Biden administration is presiding over the abuse of children,» he said.

Abbot fikk aldri noe svar, hverken fra Biden eller visepresident Harris.

Biden administration has lost track of 45,000 unaccompanied minors who entered illegally

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.