Den radikaliserte islam-konvertitten som begikk de grufulle drapene i Kongsberg, hadde også truet med å drepe sine egne foreldre, melder Ekstra Bladet.

Det var foreldrene som hadde varslet politiet allerede i fjor sommer om at sønnen var potensielt livsfarlig.

Dette fremgår av rettspapirer fra Kongsberg og Eiker Tingrett som Ekstra Bladet har fått tilgang på.

Dommerne nåede i juli sidste år frem til, at der var ‘fare for overgreb’ og ‘en strafbar handling’ rettet mod hans forældre, og hans besøgsforbud mod at opsøge dem blev derfor forlænget indtil udgangen af november 2020.

Retten tog især udgangspunkt i den psykisk stærkt ustabile mands uvarslede besøg 29. maj i sin danske mors og norske fars hus i Norge.

Parrets søn optrådte ved den lejlighed truende over for parret, og han truede ifølge dokumenterne direkte med ‘at dræbe sin far’. De bad han forlade matriklen. Men det nægtede han.

Danskeren lagde ‘igen en Colt-revolver kaliber 4,5 mm på forældrenes sofa, før han gik,’ lyder beskrivelsen i rettens kendelse.

Den danske 37-åringen har dansk mor og norsk far.

Av bildene fra NTB kan vi fastslå at den mistenktes adresse matcher den vi har jobbet oss frem til. Document har forsøkt å kontakte to av beboerne på adressen. Den ene mobiltelefonen var avslått, og den andre ringte og ringte samtidig som vi kunne høre at den ble overført minst fire ganger.

Vi noterer også at den vi har identifisert som gjerningsmannen, har svært lite informasjon liggende på nettet. Alle i Kongsberg vet sannsynligvis hvem gjerningsmannen er, og det gjør nok alle andre i pressen også, men politiet har foreløpig ikke gått ut med navnet.

NTB skriver:

PST bistår nå Sørøst politidistrikt med all relevant informasjon de måtte ha som kan bidra i etterforskningen. Den siktede i saken er kjent for tjenesten fra tidligere.

Samtidig arbeider de med å undersøke om det som har skjedd kan inspirere andre til å begå alvorlige voldshandlinger, som følgeaksjoner eller hevnaksjoner. Sikkerhetstjenesten legger til at de ikke har opplysninger per nå om at så er tilfelle.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.