Sylvi Listhaug( FrP) under åpning av det 166. storting. Foto: Ole Berg Rusten / NTB

I et brev til FrP-medlemmer går partileder Listhaug hardt ut Høyre, og statsbudsjettet som er lagt frem. Hun mener Høyre er blitt en helt annet parti, og blant annet bidrar til at det nærmer seg «svenske tilstander» i Norge.

I brevet går hun rett på, og tar tak i Høyres politiske prioriteringer:

Statsbudsjettet som ble lagt frem av Høyre, KrF og Venstre viser med all tydelighet hvilken retning Høyre har valgt å bevege seg. Jeg kjenner knapt partiet igjen. Mens strømprisene går i taket, rentene går opp, velger regjeringen å legge frem et budsjett hvor de prioriterer å sende mer penger ut av landet.

Høyres iver etter å dele ut penger til andre land, er et viktig tema for Listhaug:

I budsjettet har de tatt seg råd til å bruke 3,8 milliarder ekstra på bistand. Det er nesten 10 prosent økning fra i fjor.

Hun mener også at Høyre mer og mer er blitt et avgiftsparti:

 Samtidig øker de miljø- og bilavgiftene med 3,7 milliarder kroner. Pumpeprisen vil øke for bilistene, samtidig som det blir dyrere å kjøpe bil. Det er helt tydelig at Fremskrittspartiet er nå det eneste partiet som setter foten ned for enorme avgiftsøkninger, og står på bilistenes side.

Listhaug nevner flere Høyre-prioriteringer hun mener er kritikkverdige:

I tillegg skal det brukes to milliarder kroner på et eget klimafond i utlandet. Men likevel har vi ikke råd til å øke aktiviteten i helsevesenet, slik at flere får behandling.

Det er også mange pasienter som ikke får de medisinene de trenger, mens våre naboland for lengst har tilbudt dem topp moderne medisin som kan endre livene deres, er Norge fortsatt en sinke.

Jeg mener det er på høy tid at vi løser problemene her hjemme i Norge fremfor å øse ut penger til bistand, symbolske klimatiltak og innvandring og integrering.

Ifølge Listhaug har også Høyre vist lite handlekraft mot økende kriminalitet, og hun mener det nye statsbudsjettet gjør at det nærmer seg «svenske tilstander» en del steder i Norge, og da spesielt i Oslo:

Flere barn har blitt ranet i Oslo av ungdomsgjenger. Fra Oslo-byrådet snakkes det om enda flere tilbud som ungdomsklubber. Men i realiteten er det mer politi og en tøffere linje som er løsningen.

I regjeringens budsjettforslag foreslår de puslete åtte millioner kroner for gjeng- og ungdomskriminalitet i Oslo. Det er ikke mye til handling. Nok en gang blir det tomme ord, mens vi ser at svenske tilstander rykker stadig nærmere.

Som et svar på alt hun mener Høyre gjør feil, kommer FrP med et eget budsjett:

Fremskrittspartiet vil i høst legge frem vårt eget alternative budsjett. Det vil vise at vi prioriterer kraftige avgiftslettelser for vanlige folk.

Strømmen skal bli billigere. Det skal bli billigere, ikke dyrere å kjøre bil – og vanlige folk skal prioriteres – ikke symbolske klimatiltak for å tekkes MDG og resten av de venstreradikale sosialistene, avslutter Sylvi Listhaug.

Mange vil mene at dette utspillet fra partilederen antyder et noe mer offensivt FrP i opposisjonsrolle fremover.

(Brevet fra Listhaug er gjengitt i noe forkortet form av Document). 

Les mer om Listhaug og «svenske tilstander»:

Sylvi Listhaug etter angrep på Sian-leder: – På vei mot svenske tilstander

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!


Bestill også denne:

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.