Det blir nye ansikter, men ingen radikale nye grep, til ytre venstres gremmelse. Audun Lysbakken syntes det var mye grått i regjeringsplattformen, og lite grønt og rødt. Det betyr mindre innflytelse for SV. Regjeringen vil søke støtte til høyre.

Regjeringsplattformen er forbausende moderat når man tenker på markeringsbehovet for Ap etter åtte år med Erna. Støre og Vedum må ha god kjemi.

I USA kjører Biden-regimet over stokk og stein og antagoniserer store deler av befolkningen. Ap og Sp har ikke falt for den fristelsen.

De har motstått det viktigste kravet: Slutt på leting etter gass og olje. Regjeringen sager ikke over grenen den sitter på.

Men det vil ytre venstre og det kan være de spiller seg selv ut over sidelinjen hvis de fastholder maksimalkrav.

At også skatte og avgiftspolitikken ligger fast viser at Støre og Vedum ønsker å fremstå som ansvarlige. Her er det ikke mye å hisse seg opp over.

Det skal øses ut penger på klimatiltak, men her er Høyre like ødsle.

Urbane Støre har gått med på å gi bøndene et solid løft og sikre matvarelgrene. Det er uvante toner fra Ap.

Den delen av Ap som drives av historiske reflekser og føler avstand til bønder og nærhet mot ytre venstre, blir skuffet. Det er en betydelig del av partiet og fagbevegelsen. At Støre likevel trosser deres signaler er en positiv overraskelse.

Det tyder på kløkt og klokskap.

Rødt og SV trodde de hadde taket på Støre, men slik gikk det ikke. Nå har Støre skaffet seg manøvreringsrom.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.