Audun Lysbakken (SV) under sonderinger mellom AP, SP og SV på Hurdalsjøen hotell den 29. september 2021. Foto: Terje Pedersen / NTB.

NRK fortsetter å pushe fortellingen om den svake Gahr Støre som lot seg presse av den slemme Vedum,  slik at Audun ikke nådde frem med sin drøm. Selv når Audun truer den nye statsministeren hvis han søker støtte til høyre for seg, reagerer ikke journalistene. De ser ikke at Audun avslører seg selv: Han får ikke viljen sin og forlater Hurdalsjøen hotell. Han tror han kan diktere Gahr Støre med å true med å trekke støtten hvis den nye regjeringen søker støtte til høyre. Fagforbundet er med på ferden og bebreider Støre at det ikke ble en flertallsregjering.

På seg selv kjenner man andre. Støre vet nok om maktkampene i Ap til å forstå at dette er utpressing med medienes hjelp. Det Audun ikke fikk til bak lukkede dører, skal han nå få til med medienes hjelp.

Og Fagforbundets Mette Nord trer støttende til.

– Vi i Fagforbundet er lei oss over bruddet i regjeringssonderingene. Vår drømmeregjering er en rødgrønn flertallsregjering, og vi mener fremdeles at en slik regjering best vil ivareta våre medlemmers interesser, uttalte hun i etterdønningene av sonderingsbruddet.

Dette er indirekte en kritikk av Støre for at han ikke slo seg sammen med SV mot Sp. Det er klassisk rød maktpolitikk. Sakene kommer i andre rekke.

Men Støre vet at i Stortinget har man parlamentarisme, og for ikke å bli tatt som gissel av ytre venstre, må Støre søke flertall fra sak til sak.

Når Mette Nord savner en stabil regjering, er det nettopp den røde maktpolitikken hun mener. Den som slipper å bry seg om opposisjonen. Det nye venstre representerer det gamle, der makta betød alt. Mediene lefler for denne ideologien, som nå sitter med makten i USA. Men Støre ønsker ikke å bli noe gissel.

– Vi tror vi trenger en stabil politikk fremover. Med SV ville vi fått en samlet, langsiktig politikk, for omfordeling, uten at man må forhandle i Stortinget for hver eneste sak, uttalte Nord.

Fagforbundet organiserer mange i offentlig sektor. Den finansieres av oljepenger, men Nord ser ikke motsetningen i at SV vil stenge ned oljenæringen. Hun tror på drømmene om et grønt skifte, som er en annen versjon av det sosialistiske paradiset.

Mediene har gjort det til sin oppgave å misjonere for denne utopien. De driver konvertering. Den norske eliten vil forby konverteringsterapi for homofile, men selv driver den omvendelse over en lav sko. Det er faktisk et dypt alvor bak en slik påpekning. Den grønne evangeliseringen er religiøs i sin natur. Hvis du ikke tror på den, vil det gå deg ille. Det er det vi ser i USA, der man har flettet grønt skifte sammen med vaksinetvang. De uvaksinerte er i ferd med å utpekes til samfunnsfiender.

Ytre venstre i Skandinavia står for samme politikk sammen med mediene. De har funnet tilbake til maktgrepene som ble brukt da sosialistene satt med makten i gamle dager. Arbeiderpartiet har hatt en autoritær linje, en mykere utgave av sosialismen. SV og partiene lenger til venstre står for den uforfalskede sosialismen som alltid tyr til tvang.

At dette er i ferd med å innføres i USA, land of the free, er en historisk hendelse av skjebnesvanger betydning. Mediene er frustrert og sinte på Støre fordi han ikke vil danse etter deres pipe og være med på leken.

Derfor sier Audun at Støre svikter «deres» velgere: De fikk et mandat som blokk, og det har Støre å holde seg til. Ellers er han en forrræder. Han bruker ikke det ordet, men det ligger implisitt i tankegangen at hvis en mindretallsregjering skulle søke støtte f.eks. hos Fremskrittspartiet, vil det være en dødssynd. Da vil ytre venstre lyse Støre i bann.

Hvor mye skjønner Støre av dettte spillet? Det vil bli lagt ut snubletråder underveis for at han skal bli trengt opp i et hjørne.

Høyresiden og den moderate venstresiden har ikke forstått den makt ytre venstre og mediene sammen utøver. Hvor smarte og brutale de er. De har utviklet en teknikk helt siden den franske revolusjon om hvordan man knuser motstanderen.

Mediene og ytre venstre trodde de hadde fått et mandat fra velgerne. Det er dette de gjentar. Alle fornuftige mennesker vet at bildet er langt mer nyansert. Det er en spesiell urban del av Oslo som ønsker et radikalt skifte, og de hater det trauste, sidrompa Bonde-Norge. Samme debatt pågår i Danmark. Det er København mot resten.

Man kan si at Støre har tatt konsekvensen av at Ap ikke lenger er statsbærende. Ap vil aldri klare å komme tilbake til fordums storhet. Det må søke samarbeid, og dét betyr kompromisser. Han vil ikke binde seg til andres mast.

Men SV representerer den røde fløyen som krever lydighet og underkastelse. Hvis ikke har de sine metoder.

Kravet om slutt i leteboring er å sage over den grenen Norge sitter på. Ytre venstre vil også ha slutt på profitt i privat velferd. De står til venstre for Kinas Deng Xiaoping, som sa at det ikke spilte noen rolle hvilken farge katten hadde, bare den fanget mus.

Det mener ikke MDG, Rødt og SV. De godtar bare en farge: rød.

 

 

 

Hvis du skal forstå norsk politikk, må du lese:
Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂