Trygve Slagsvold Vedum (SP) og Jonas Gahr Støre (Ap) ved Hurdalsjøen hotell. Foto: Terje Pedersen / NTB

Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om å danne ny regjering torsdag neste uke. Onsdag blir regjeringsplattformen lagt fram.

Det opplyste Ap-leder Jonas Gahr Støre da han møtte pressen utenfor Hurdalsjøen Hotell sammen med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fredag ettermiddag.

De to partiene vil danne regjering torsdag 14. oktober og presentere sin politikk dagen før.

Statsbudsjettet legges fram tirsdag, og det ventes at statsminister Erna Solberg (H) melder regjeringens avgang kort tid etter det.

– Vi har tenkt at mandag samles Stortinget høytidelig. Tirsdag legger Erna Solberg fram statsbudsjettet. Vi har respekt for det. Hvis vi har mål om å ta over torsdag, kan vi legge fram vår politikk onsdag, sier Støre, som dermed blir Norges neste statsminister.

– Et solid dokument

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller regjeringsplattformen de to partiene har forhandlet fram et solid dokument for å utvikle hele Norge.

De to partilederne tok hverandre i hånden foran TV-kameraene på Hurdalsjøen Hotell.

Verken Vedum eller Støre ville imidlertid si noe konkret om hva de er blitt enige om i plattformen, som nå skal kvalitetssikres og behandles i de to partienes stortingsgrupper.

– Vi ønsker nå å presentere vår politikk i sin helhet på onsdag, sier Vedum.

Taust om statsråder

De to sier de har brukt tid på å meisle ut politikken, og at de ikke har snakket så mye om hvem som skal bli statsråder eller hva slags departementsstruktur de ser for seg.

– Vi har hatt noen kveldssamtaler om hvordan det kan se ut, men der gjenstår det en del arbeid, sier Støre.

Den nye regjeringen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil bli en mindretallsregjering med støtte fra 76 av 185 stortingsmandater.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.