Jon Eirik Lundberg er kurator og forfatter bosatt i København. Han har ansvaret for en kunsthall på øya Læsø, som har Danmarks eneste borgermester fra Dansk folkeparti. I 2019 holdt Lundberg en utstilling om politisk kunst som vakte debatt. Venstresiden likte ikke kunstnerne og forsøkte å så tvil om utstillingen. Weekendavisen av alle, ringte den kinesiske kunstneren Ai Wei-Wei og spurte om han var bekvem med å stille ut med nazister. Wei-Wei er bosatt i Tyskland og reagert med å trekke seg.

At en avis som Weekendavisen tyr til slike metoder sier noe om vulgariseringen og brutaliseringen av debatten.

27. august åpnet samme utstilling i Warszawa i større utgave. Her deltok Lars Vilks, Uwe Max Jensen og Dan Park. Venstresiden hater dem fordi de har krenket islam og kan stemples som høyreorienterte. Kunsten deres blir ikke kommentert. Det er innpakningen man er opptatt av: Man leser ting inn i kunstverkene eller kommenterer noe som ikke har noe å gjøre med kunsten, som Uwe Max Jensens tilknytning til Stram Kurs.

Noen uker senere er Lars Vilks død. En del medier toner ned fordømmelsen og uttrykker empati. Men kunstnerisk leder av Moderna Museet, ønsker fortsatt ikke å ha rondellhunden i museets samling.

Dette er samme problemstilling som under karikaturstriden: Vi ser det samme som den gang: Voldsmannens veto gjelder.

Videoen er klar så fort den er ferdig prosessert på Rumble. Følg oss der! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil gi da oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.