akvarel2.jpg

Den svenske kunstneren Lars Vilks skulle deltatt i en utstilling i det nystartede galleriet Lautom Contemporary. Men da gallerieier Randi Thommessen fikk vite at han ville delta med frimerkesmå akvareller av Muhammed, fikk hun kalde føtter. I et brev til Vilks forklarer Thommessen at hun ikke har sansen for bildene:

«Men jeg føler debatten og prinsippene er utdebattert og jeg spør meg selv hvilken hensikt det faktisk har å vise nye Mohammedtegninger i Norge. Og det er derfor jeg vil be deg om å velge andre arbeider.»

Lars Vilks valgte å takke nei til å delta på utstillingen.

Det er kunstneren Uwe Max Jensen som skriver dette på www. sappho.dk

Vilks skulle deltatt på utstillingen Where a river runs north underground

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂