I Drammen har en moske søkt om tillatelse til å invitere til fredagsbønnen ved hjelp av et såkalt muslimsk bønnerop i to minutter hver fredag. Jon Helgheim (FrP) er skeptisk, og har startet en underskriftskampanje for å protestere mot dette.

I oppropet kan man lese:

Nå har en muslimsk menighet i Drammen bestemt at de vil starte med bønnerop. Det er all grunn til å tro at flere vil følge etter dersom noen først begynner.

Når tilhengerne av bønnerop forsøker å bagatellisere dette ved å si at det er to minutter hver fredag, så er det ingen grunn til å tro på det. Tillater vi først to minutter hver fredag, så blir kravet raskt to minutter hver dag og deretter to minutter fem ganger om dagen slik muslimsk lov egentlig sier. Det er ikke lenge siden de fleste muslimske trossamfunn mente bønnerop var uaktuelt i Norge.

Andre tilhengere forsøker å sammenligne bønnerop med kirkeklokker, men dette er ikke sammenlignbart. Kirkeklokker er noe vi har lange tradisjoner for og kirkeklokker har ikke noe forkynnende budskap, det er bare et signal. 

Påstander om at vi er nødt til å akseptere gjallende bønnerop i byer og nabolag på grunn av religionsfrihet, er helt feil! Religionsfriheten gir deg rett til å tro hva du vil og praktisere din religion, men ikke til å gjøre hva du vil.

Det er et rent politisk spørsmål om man skal tillate bønnerop fra moskeer i Norge og de undertegnede i denne kampanjen krever at politikerne sier nei til bønnerop i Norge!

Opprop.net: Nei til muslimske bønnerop i Norge!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.