En moské i Drammen har utsatt planen om å sette ned en prosjektgruppe for å vurdere om de skal ha bønnerop én gang i uka. Planen skapte kraftige reaksjoner.
– Vi har nå bestemt oss for å vente litt med å nedsette en gruppe som skal se på muligheten til å starte med bønnerop hver fredag. Alle reaksjonene gjør det vanskelig å få samlet en gruppe, sier Nasir Gondal, som er styremedlem i menigheten, til Drammens Tidende torsdag kveld.

Han sier de vil vente noen uker og håper diskusjonen blir mer saklig.

Ifølge Drammens Tidendes redaktør Espen Sandli har kommentarfeltet «eksplodert» etter at planene om å utrede bønnerop ble kjent tidligere i uka.

– Mange av ytringene mot menigheten egner seg dessverre ikke i det offentlige rom, skriver redaktøren , som samtidig påpeker at menighetens ønske om bønnerop kan tolkes som en demonstrasjon og et ønske om å provosere.

Allerede i 2000 gikk diskusjonen om bønnerop fra moskeen på Fjell, som den gang var på tegnebrettet. Styret skal ha inngått en avtale med kommunen om at det ikke skulle være bønnerop fra minareten.

Lokalt har både Frp og KrF de siste dagene gått imot at moskeen skal få innlede fredagsbønnen med bønnerop. Også Senterpartiet og Arbeiderpartiet har vært skeptiske, mens andre, som Venstre, mener bønnerop må likestilles med kirkeklokker.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.