Bystyret i Minneapolis stemte fredag for å tillate muslimske bønnerop til enhver tid, og ble dermed den første store amerikanske byen som godkjenner den islamske praksisen.

Torsdag vedtok bystyret enstemmig å endre byens påbud mot støy.

Den muslimske oppfordringen til bønn kjent som adhan eller azan, resiteres fem ganger om dagen fra daggry til natt gjennom hele året, skriver Fox News.

Mens bønnene har blitt kringkastet i Minneapolis før, forhindret støyforordningen bønnerop tidlig om morgenen og sent på kveld. Daggry kan komme like etter kl. 05.00 om sommeren, og solnedganger etter kl. 21.00.

Ifølge CBS News Minneapolis vil moskeer kunne kringkaste bønneropene så tidlig som klokken 03.30 og så sent som klokken 23.00. Til nå var sendingen begrenset til bare tre eller fire ganger per dag.

Byen tillot bønnerop mellom 07.00 og 22.00. i fjor, og tillot først adhan-sendinger fem ganger om dagen under Ramadan i 2020.

Minneapolis’ østafrikanske befolkning har økt kraftig siden 1990-tallet, noe som gjør moskéer mer vanlig i byen som kalles City of Lakes.

Medlemmer av bystyremøtet sammenlignet bønneropet med kristne kirkeklokker. Rådsmedlem Lisa Goodman bemerket at den jødiske oppfordringen til bønn er tillatt, selv om den ikke sendes ofte.

Endringen forventes å bli underskrevet av ordfører Jacob Frey neste uke.

Skal vi tror kommentarfeltet er mange mot bønnerop i byen. En muslim skriver:

– Som muslim er jeg imot dette. Adhan ble brukt til å signalisere når det var bønn. Men nå har vi alle smarttelefoner som kan fortelle oss når det er på tide å be. Så dette «oppfordringen til bønn» er overflødig og vil forstyrre husene ved siden av moskeen. Derfor bør det ikke være tillatt.

Tom håper at våre protestantiske og kristne kirker vil konkurrere og ringe sine vakre kirkeklokker deretter.

– Minneapolis har virkelig gjort en tabbe ved å la denne støyen bli kringkastet.

Naturligvis, skriver Scotty, rød løper-behandling for folk som ikke har våre synspunkter og hater kristne.

Under Ramadan for tre uker siden, ble lærere og ansatte ved Minneapolis Public Schools pålagt å tilby veiledning og skaper trygge rom for å støtte elevene i den hellige måneden.

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.