Tidligere president Barack Obama sa tirsdag i et intervju med ABC News at situasjonen ved grensen mot Mexico ikke er bærekraftig for USA.

«We have borders. The idea that we can just have open borders is something that … as a practical matter, is unsustainable.»

Obama sa at Biden fortsatt jobber med migrantkrisen, og at situasjonen er en smertefull påminnelse på at USA ikke har fått orden på et ødelagt immigrasjonssystem. Han mener Biden med sitt store hjerte har full forståelse for alvoret i situasjonen, og at spørsmålet nå er om USA klarer å løse problemet på en systematisk måte.

As big-hearted as he is, nobody understands that better than Joe Biden. And the question is now: Are we gonna get serious about dealing with this problem in a systemic way, as opposed to these one-offs where we’re constantly reacting to emergencies?

Situasjonen med de mange tusener haitiere som i dagesvis oppholdt seg under en bro ved grensen, og manglet mat, vann og levelige sanitære forhold, har skapt reaksjoner i USA. Ingen klarer å gi et nøyaktig antall på hvor mange tusen haitiere som er spredt rundt i USA.

Les også: Ilhan Omar: «Systemisk rasisme» at ikke alle fra Haiti får søke asyl

De færreste har rømt fra den vanskelige situasjonen etter jordskjelvet på Haiti i august. Det dreier seg i hovedsak om folk med bakgrunn fra Haiti som har oppholdt seg i ulike land i Sør-Amerika. Biden åpnet dørene til USA på vidt gap, og inspirerte disse og hundretusener av andre migranter til å reise mot grenseområdet.

Pressesekretær Jen Psaki fikk på gårsdagens pressekonferanse spørsmål om president Biden var enig med sin tidligere sjef Obama.

«We don’t have open borders. So yes, he agrees.»

Man må nesten stille spørsmålet: Hvordan ser åpne grenser ut i fantasien til Psaki og Biden?

Breitbart

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂