I mangfoldets navn valgte Danmarks Radio (DR) å illustrere en artikkel som omhandler nederlendernes utvikling i høyde med en svart amerikaner. Shawn Oakman er 2,05 meter på strømpelesten, født i USA og spiller amerikansk fotball for Toronto Argonauts. Han har ingen kjente relasjoner til Nederland.

Men vi skal altså, ved enhver anledning, pådyttes ideen om at en nederlender like godt kan være en svart mann.

Artikkelen handler om at nederlendere er verdens høyeste folkeslag og at de nå er i ferd med å bli kortere. Dette får sikkert woke-forskere til å klø seg i hodet, alle vi andre med realitetssans vet at nederlendere ikke er så nederlandske som før. Og høyden på folk har den kjipe og lite mangfoldsvennlige opprinnelsen i biologisk arv, et uttrykk som sikkert snart blir forbudt.

Statistikken fra CBS (nederlandsk versjon av SSB) viser at nederlandske menn født i 2001 i gjennomsnitt er en centimeter kortere enn menn som ble født i 1980.

The Guardian melder at det kanskje er endret kosthold som er årsaken til at nederlenderne krymper. Sannsynligvis er det kombinasjonen av gener, kosthold og innvandring som ligger til grunn.

Professor Majid Ezzati fra Imperial College London spekulerer i at dårligere kosthold er avgrenset til spesielle demografiske grupper fordi de mangler tilgang til sunnere alternativer. Litt rasisme der, altså, selv om jeg tviler på at grønnsakdiskene i Nederland er for «whites only».

Professor emeritus Kim F. Michaelsen er nesten på ballen:

– Min første indskydelse er, at der er noget etnisk i det. Hvis flere hollændere får børn med personer, der ikke er fra Holland, kan det gøre, at børnene muligvis bliver en smule lavere end ellers, siger Kim F. Michaelsen, der er professor emeritus ved Københavns Universitet, hvor han blandt andet har forsket i vækst og ernæring.

Man kan si dette høyt hvis man er pensjonert professor. Skjønt den godeste professoren glemte å nevne 2. generasjon av innvandrere, som jo også er «hollændere».

Den danske overlegen Rikke Beck Jensen er også pent nødt til å forholde seg til biologi og arv og dermed også etnisitet:

– En del af forklaringen kan være, at der i undersøgelsen vil være personer, der er af anden etnisk herkomst end hollandsk. Højden er i høj grad bestemt af generne, og det kan påvirke gennemsnitshøjden, hvis de har en anden genetisk oprindelse, sier Rikke Beck Jensen, som er ph.d. og overlege ved Afdeling for Vækst og Reproduktion ved Rigshospitalet.

Sjokkerende nyheter. Høyden påvirkes av genene? Dette må det gjøres noe med. Vi har jo greid å få til at guttebarn med penis ikke nødvendigvis er gutter.

CBS hadde et langt mer forklarende illustrasjonbilde av de kortere nederlenderne, selv om jenta til venstre ikke representerer den største innvandrergruppen i Nederland. Hvor lenge er det til et slikt bilde blir en illustrasjon av «overlegen hvithet»?

Også i Danmark stagnerer gjennomsnittshøyden.

– En af grundene til, at højden stagnerer, kan være, at vores levestandard har nået et niveau, hvor den ikke længere kan påvirke sluthøjden. Måske har vi i Danmark opnået den gennemsnitshøjde, der er mulig med de gener, vi har, sier Rikke Beck Jensen.

Denne type statistikkføring gir ingen mening når den blander sammen forskjellige etnisiteter med ulike gener for høyde. Det bor 17,5 millioner mennesker i Nederland, og 4,2 millioner av disse er innvandrere. Antall nederlendere har holdt seg stabilt på rundt 13 millioner siden 1970-tallet. De største innvandrergruppene er tyrkere og marokkanere.

I min blankpussede krystallkule ser jeg at både hollendere, dansker, svensker og nordmenn både blir kortere og mer mørkhudede i årene som kommer, som følge av den offentlige endringen i definisjonen av folkegrupper.

Dette vil begeistre mange, mens vi spådamer fortløpende brennes på woke-bålet …

DR    The Guardian

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!


Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.