President Joe Biden taper oppslutning. Foto: AP Photo/Patrick Semansky, File.

Støtten til USAs president faller dramatisk. For første gang siden han ble innsatt, mener mer enn halvparten av USAs innbyggere at Joe Biden gjør en dårlig jobb.

NTB-TT forteller at 50,3 prosent av amerikanerne mener Joe Biden for øyeblikket gjør en dårlig jobb. Det går frem av en sammenstilling av ni ulike målinger gjennomført av Real Clear Politics.

Det er første gang siden tiltredelsen i januar at misnøye-prosenten passerer 50. Kun 45,7 prosent er fornøyde med jobben presidenten gjør.

Starten på Bidens periode har vært turbulent, med koronapandemi, migrantkaos langs USAs sørlige grense, ubåtbråk med Frankrike, vaklende økonomi og en usmidig uttrekning fra Afghanistan. Svært lite har lykkes for presidenten.

Det hele står etter manges mening i kontrast til Bidens løfter om hvordan USA skulle bli mye bedre (build back better), bare han ble president.

Misnøyen med Biden har utviklet seg raskt i senere tid. Det var rundt midten av august, da Taliban overtok makten i Afghanistan, at et flertall begynte å bli misfornøyde med Biden. Fram til da var flere fornøyde enn misfornøyde.

Dette sammenfaller med det tidspunktet da de store mediene begynte å nyansere sin til dels ukritiske Biden-journalistikk, og i stedet begynte å rapportere noe mer åpent om det som faktisk skjer under denne administrasjonen.

Selv stasjoner som CNN og andre ensidig demokratisk innstilte medier var nokså kritiske i omtalen av hvordan Biden håndterte Afghanistan-situasjonen.

Mange mener at president Biden vil få det temmelig vanskelig uten den beskyttelsen han til nå har hatt av disse mediene.

Les også:

Stemningsskifte overfor Biden: Store USA-medier med krass kritikk mot presidenten

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.