Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støre. Foto: Audun Braastad / NTB.

Mange har tvilt på Støres lederevner og karisma. Selv i den indre krets har man kjent uro. Ap-veteran Gro Harlem Brundtland forteller at hun tvilte på om Ap-leder Jonas Gahr Støre noen gang kom til å bli statsminister.

NTB skriver om saken, og forteller om tvilen knyttet til Joans Gahr Støres statsministerkandidatur.

– Jeg tipper at det har vi alle, både Jonas og jeg, gjort av og til. Når tingene så vanskelige ut, med mye motgang og dritt. Men i toppledersjiktet vil det alltid være punkter på veien, hvor ting ser vanskelige ut, sa Brundtland i et intervju med NRK noen dager før valget.

Også Støre selv innrømmer at han har vært i tvil.

– Ja, det har jeg. Fordi det å ta noe for gitt i politikken, da fjerner du deg fra det som er utfordringen her og nå. Men jeg har hatt troen på det prosjektet vi har hatt, sa Støre.

Etter valget, som ga et knapt til flertall til Støres foretrukne rødgrønne regjeringsalternativ, håper Brundtland at sonderingene mellom Ap, Sp og SV, som starter på Hurdalssjøen torsdag, fører fram.

Dermed vil Støre kunne få sin statsministerdrøm oppfylt.

Les også:

Støre sviktet da det gjaldt. Han er ikke skikket til å bli statsminister

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂