Personer som var fullvaksinert mot koronavirus, utgjorde kun 1,2 prosent av alle koronarelaterte dødsfall i England i årets første halvår.

Det viser en oversikt fra Storbritannias statistiske sentralbyrå ONS.

51.281 koronarelaterte dødsfall ble registrert i England mellom 2. januar og 2. juli. 640 av personene som døde, var fullvaksinert. De fleste som døde, 38.964, var uvaksinert, mens de resterende 11.617 som døde, hadde fått én dose, skriver avisen The Guardian.

– Det som er klart fra ONS-statistikken, er betydningen av å være fullvaksinert. Fullvaksinasjon gir en svært høy, men ikke fullstendig, beskyttelse mot død, mens det gir betydelig mindre beskyttelse å ha fått kun den første dosen, sier dataanalytiker Duncan Robertson ved Loughborough University, som har arbeidet med covid-19-analyser og -modeller under pandemien.

Les også:

Vaksinepass i Israel gjelder kun for 6 måneder, så må man ta en tredje dose

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.