Erna Solberg har ingen planer om å gi seg som Høyre-leder. Solberg sier hun vil fortsette som partileder etter valgnederlaget, og lede Høyre til valgseier i 2025.

VG har møtt Solberg dagen etter valget. Hun sier hun opplevde glød i partiet helt til siste slutt.

– Den entusiasmen som var på vår valgvake, var jo genuin, og de sier det rundt omkring i hele landet – det har vært god stemning med masse folk som har stått på, og det dreier seg om at vi er stolte over resultatene og stolte over det vi har gjort i åtte år.

Under Solberg-regjeringen har Norge opplevd en voldsom økning i statens utgifter, økende bruk av oljepenger, massiv innvandring og inngåelsen av en rekke kontroversielle avtaler, slik som FNs migrasjonspakt, Parisavtalen og ACER, for å nevne noe.

Er dette virkelig noe å være stolt av?

I tillegg kommer utbyggingen av gigantiske vindturbiner som ødelegger naturen og har skapt raseri blant dem som har blitt utsatt for dette i nærmiljøet. Så skal man elektrifisere sokkelen og fange CO2 i milliardprosjektet Langskip.

Alt for å redde verden.

Nå stiger strømprisene kraftig, og til vinteren kan strømprisene ta knekken på mange familiers økonomi. Men Erna er «stolt» og fortsetter som Høyre-leder.

VG spør om hun vil fortsette som Høyre-leder hvis partiet fortsatt vil ha henne.

– Ja. Jeg har sagt at dette er en diskusjon som vi må ta i vårt parti. Jeg har motivasjon og lyst til å fortsette, sier Solberg.

Solberg vil lede Høyre fram til valgseier i 2025.

– Ja, det er det jeg tenker nå. Men vi skal også ha diskusjonene i vårt parti, for på et tidspunkt så skal man gjøre endringer, understreker Solberg.

Erna Solberg har representert Høyre på Stortinget siden 1989; etter denne perioden er det snakk om en periode på 36 år. Hun fikk sin første statsrådspost i 2001. I 2004 ble hun valgt til partileder. Nå har hun vært Norges statsminister i åtte år.

Høyre trenger sårt en ny retning, og dét krever nye folk i ledelsen. Men Solberg klamrer seg fast.

Erna Solberg tar en Stoltenberg: Hun tar ansvar ved å bli sittende.

VG – Erna Solberg vil fortsette som Høyre-leder – også ved neste valg

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂