Guri Melby sier at hun er en statsministerkandidat for en borgerlig regjering foran stortingsvalget i 2025.

– Altså, jeg er Venstres partileder, og hvis partiet og folk vil ha meg som statsminister, så skal jeg stille som kandidat. Men diskusjonen om hvilke partier vi skal samarbeide med i 2025 får vi ta når tiden er inne for det, sier Melby til TV 2.

Mandag gikk Erna Solberg ut og proklamerte at hun fortsatt er leder i Høyre og partiets statsministerkandidat.

Melby tar Solbergs avklaring til etterretning.

– Vi tar jo til etterretning at Erna nå selv har avklart sine egen posisjon og rolle. Det har vi jo ventet på. Det har jo vært uklart både fra henne selv og fra Høyre om hvem som skal være deres statsministerkandidat, sier Venstre-lederen.

Frisk debatt om norsk Palestina-støtte: – Nyttige idioter

Men om Solberg er hele den borgerlige sidens statsministerkandidat, er Melby ikke klar for å skrive under på.

– Vi har ikke lyst til å forskuttere de prosessene som går i Stortinget. Kontrollkomiteen har ennå ikke konkludert i de sakene som handler om habilitet. For oss er det viktig at vi gjør ting i riktig rekkefølge. Vi skal behandle de sakene på det største alvor i Stortinget. Jeg mener det er viktig som ett av mange tiltak for å gjenopprette tilliten til politikerne i Norge, sier Melby, og legger til:

– Vi må vite at politikerne er der for å tjene folket, ikke for å tjene sine egne interesser. I Venstre er det enighet om at dette er alvorlige saker. Så får vi ta diskusjonen om hvilke konsekvenser det får når tiden er inne for det.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.