Edward Snowden, varsleren som lekket tonnevis med gradert materiale fra USAs National Security Agency og nå har fått politisk asyl i Russland, fortsetter sin harde kritikk av Apple.

Apple har planer om å scanne så og si alle iPhone-enheter i verden, og begrunnelsen er at de vil avsløre seksuelt misbruk av barn (CSAM). Men planene får massiv kritikk, siden systemet i teorien kan brukes til hva som helst.

Snowden tar for seg det han beskriver som en skandale i et blogginnlegg på Continuing Ed.

Apple’s new system, regardless of how anyone tries to justify it, will permanently redefine what belongs to you, and what belongs to them.

How?

The task Apple intends its new surveillance system to perform—preventing their cloud systems from being used to store digital contraband, in this case unlawful images uploaded by their customers—is traditionally performed by searching their systems. While it’s still problematic for anybody to search through a billion people’s private files, the fact that they can only see the files you gave them is a crucial limitation.

Men dette vil nå endres. Under den nye designen er det din telefon som utfører disse oppgavene automatisk, selv før bildene dine har havnet på en iClud-server. Hvis «forbudt innhold» blir oppdaget, vil politiet få beskjed. IT-avisen forklarer:

Når et visst antall rapporter er nådd vil selskapet manuelt sammenligne det relevante bildet med CSAM-databasen. Hvis det er treff ​​vil det bli sendt rapport til National Center for Missing and Exploited Children og brukerens iCloud-konto vil bli deaktivert. Scanning av bildene på enheten er Apples “kompromiss” mellom privatlivets fred og barns sikkerhet.

Det som skaper bekymring er at Apple på lang sikt ikke vil være i stand til å begrense denne scanningen av telefonen din til CSAM.

«Et slikt verktøy er for farlig å implementere selv om det blir introdusert i beste hensikt,» skriver forskerne bak den eneste fagfellevurderte publikasjonen om hvordan man bygger et system som Apples, Jonathan Mayer og Anunay Kulshrestha.

19. august skrev de to et innlegg i Washington Post:

We’re not concerned because we misunderstand how Apple’s system works. The problem is, we understand exactly how it works.

A foreign government could, for example, compel a service to out people sharing disfavored political speech. That’s no hypothetical: WeChat, the popular Chinese messaging app, already uses content matching to identify dissident material.

India enacted rules this year that could require pre-screening content critical of government policy. Russia recently fined GoogleFacebook and Twitter for not removing pro-democracy protest materials.

Systemet kan altså lett omdannes til overvåkning og sensur, og er ikke begrenset til en bestemt kategori innhold. Dette kan skje uten at eieren av iPhonen er klar over det.

Apples forslag om å få telefonene til å forråde sine eiere markerer begynnelsen på en mørk fremtid som skal skrives med blodet til den politiske opposisjonen i de hundre land som til slutt vil utnytte systemet, skriver Snowden.

Den dagen dette er aktivert vil det ikke lenger ha betydning om Apple muliggjør ende til ende-kryptering. Våre telefoner vil rapportere innholdet før nøklene overhodet blir brukt.

For å si det rett ut, dette er ikke en innovasjon, men en tragedie, en katastrofe under oppseiling.

Hvis man kobler dette og EU, som har vedtatt å gi politiet tilgang til alle private e-poster, så forstår man at privatlivene våre snart er noe vi kun kan lese om i historiebøkene.

Alternativet er selvsagt å unngå iPhone (noe som er nokså lett) og unngå e-poster med kontroversielt innhold. Dette er litt vanskeligere, siden hva som anses som kontroversielt endres kontinuerlig, og man tvinges til å lyve om slike ting som antall kjønn og strukturell rasisme.

Uansett blir friheten vår begrenset i et samspill mellom overnasjonale og nasjonale myndigheter og Big Tech.

Les også: EU gir politiet tilgang til alle private e-poster, uten begrunnet mistanke

Hvorfor gjør Apple dette? spør Snowden retorisk.

What could be worth the decisive shattering of the foundational Apple idea that an iPhone belongs to the person who carries it, rather than to the company that made it?

Apple: «Designed in California, Assembled in China, Purchased by You, Owned by Us.»

Nok en gang ser vi at i forhold til Big Tech, så er det ikke vi som er kundene. Vi brukere er produktet som selges til høystbydende.

Snowden er ikke blant optimistene.

There is no fundamental technological limit to how far the precedent Apple is establishing can be pushed, meaning the only restraint is Apple’s all-too-flexible company policy, something governments understand all too well.

I would say there should be a law, but I fear it would only make things worse.

IT-avisen
Continuing Ed

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.