En YouGov-måling viser at den halvdelen av tyskerne som vil ta mot afghanere bare vil gjøre det hvis også andre land tar sin del. Tirsdag holdt EU et møte der man ikke lykkes komme frem til enighet. Uten enighet om felles fordeling synker andelen som vil ta afghanere til 22 prosent.

46 prosent av de spurte i en YouGov-måling i forrige uke sier de er imot å ta inn store antall flyktninger fra Afghanistan, mens 47 prosent er for.

Men tre firedeler av dem som er for å gi afghanere beskyttelse, mener Tyskland skal ta dem imot bare hvis andre EU-land også gjør det. Bare 22 prosent mener Tyskland skal gi dem beskyttelse uansett.

På et møte tirsdag klarte ikke EUs innenriksministre å bli enig om en felles holdning til afghanerne som flykter fra Taliban.

Noen land, som Østerrike, Tsjekkia og Danmark, insisterer på at bistand kun skal gis til flyktninger i nærområdene til Afghanistan, ikke i Europa. (NTB)

Man kan lese svarene som at tyskerne ikke vil ha noen gjentakelse av folkevandringen i 2015. Afghanere har vært involvert i en rekke stygge forbrytelser og kriminaliteten har gått opp.

 

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.