Det er stor enighet i EU om at man først og fremst må hjelpe afghanere i Afghanistan eller i land i nærområdene, sier justisminister Monica Mæland (H).

Det ekstraordinære innenriksministermøtet i Brussel endte med at medlemslandene samlet seg om en felles uttalelse om dette, ifølge Mæland.

– Uttalelsen er knyttet til viktigheten av å unngå en migrasjonsbølge, sier hun til NTB like etter at møtet i Brussel var avsluttet.

Selv om EU-landene er bekymret for situasjonen i Afghanistan, er det samtidig viktig å hindre at mennesker forsøker å ta seg til Europa fordi det bidrar til å bygge opp smuglervirksomhet og setter flyktninger i fare. Dessuten er det viktig å forhindre at mennesker som ikke trenger beskyttelse, legger ut på reise.

Sikkerhet var også et viktig tema på møtet.

– Vi må unngå at terrorister tar seg inn til Europa. Det ble diskutert viktigheten av at alle land benytter biometri og dokumenter slik at man kjenner identiteten til dem man henter, sier Mæland.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂