Advokat Arvid Sjødin, som i en årrekke har vært forsvarer for fetteren til Birgitte Tengs, er ikke overrasket over siktelsen av en mann i 50-årene som ble kjent torsdag.

Sjødin sier til Dagbladet at de en stund har forstått at politiet hadde konkrete personer i den nye etterforskningen etter drapet på Birgitte Tengs.

– Vi har en stund forstått at politiet hadde konkrete personer i sikte, og at de etterforsket med uforminsket styrke. Det er derfor ikke overraskende at det ble en pågripelse. Vi håper dette leder til en endelig oppklaring av saken og starten på en prosess hvor vi lærer av alle de feil som har blitt gjort, sier Sjødin til avisen.

Birgitte Tengs’ fetter ble frikjent for drapet, men ble dømt til å betale erstatning til foreldrene. Senest i februar i år klaget fetteren denne dommen inn for FNs høykommissær for menneskerettigheter etter at Høyesterett hadde avvist saken. (NTB)

Faren til Birgitte Tengs fetter befinner seg i Spania, og han sier til TV2 at siktelsen kom som et sjokk.

– Det var helt ekstremt å få den nyheten. Vi har ventet på det. Vi har faktisk hatt trua på at det skulle ende sånn som dette. Jeg skalv sånn at jeg ikke fikk opp nettsiden da jeg skulle lese meg opp, sier han.

Faren sier han er i Spania hos sin sønn, og at han er lettet over fredagens nyhet. Han beskriver politiets tidligere etterforskning av saken som en skamplett.

– Det har vært en helt annen holdning i Stavanger-politiet de siste årene enn tidligere. Nå har de gått inn for å finne ut hvem som gjorde denne handlingen. Det som jeg opplevde gjennom 20–25 år av politiets arbeid, er en skamplett. Det er rett og slett en skamplett, sier han. (NTB/TV2)

Etter mange års gratisarbeid ble nylig Advokat Sjødin formelt oppnevnt som forsvarer for Viggo Kristiansen i Baneheia-saken. Han fikk også utbetalt nær 1,2 millioner kroner for arbeidet.

Viggo Kristiansens forsvarer: – En enorm lettelse

– Overrasket

Bistandsadvokaten til Tina Jørgensens familie, Kjersti Jæger sier til NTB at familien er overrasket over fredagens arrestasjon.

– De var overrasket. Det var ikke kommet noen signaler om at dette var nært forestående, sier bistandsadvokat Kjersti Jæger, som representerer familien til Tina Jørgensen.

20 år gamle Tina Jørgensen fra Stavanger ble funnet drept i en kum ved Bore kirke i Klepp kommune 26. oktober 2000.

Fredag ble det kjent at en mann er mistenkt i saken, og at samme mann også er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995. (NTB)

Les også:

En person siktet for drapet på Birgitte Tengs, mistenkt for drapet på Tina Jørgensen

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.