Kristiansens forsvarer Bjørn André Gulstad. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Advokatene til Viggo Kristiansen skal i neste uke i møte om erstatningskravet mot staten. Det er uklart hvilket beløp det endelig blir, staten har allerede utbetalt 10 millioner kroner i forskudd

Det som først var en stygg drapssak, har etter hvert utviklet seg til også å bli en sak om justismord, oppreisning og erstatning.

I desember 2022 ble Viggo Kristiansen frikjent for drapene i Baneheia i Kristiansand i 2000. Dette skjedde etter han hadde sonet sin dom og sittet i fengsel i 20 år.

NTB melder om saken fredag ettermiddag.

I neste uke skal advokatene hans i møte med Statens sivilrettsforvaltning om erstatningsoppgjøret etter han ble frikjent, skriver P4 Nyhetene.

Nylig ble det kjent at Kristiansen får 10 millioner kroner i forskudd på erstatningen. Se sak under.

Kristiansens advokater har tidligere varslet et stort krav som omfatter tap av inntekt og oppreisning for årene han satt i fengsel. Advokat Bjørn André Gulstad vil foreløpig ikke si hvor mye det blir på.

– Nei, vi har ikke noe tall, men det blir stort, sier han til P4.

Fredag ble det kjent at Arvid Sjødin trekker seg som Viggo Kristiansens advokat. Det skal blant annet ha hatt sammenheng med uenigheter mellom Sjødin og Kristiansens støttespillere.

Advokat Bjørn André Gulstad kommer til å fortsette sammen med Brynjar Meling som Viggo Kristiansens advokater, og de to jobber videre med erstatningskravet mot staten.

Les også: 

Viggo Kristiansen har fått ti millioner i forskudd på erstatning fra staten

Bestill fra Document forlag:

Hvis du bare skal kjøpe én bok på nyåret, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.