Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl holder pressemøte etter frifinnelsen av Viggo Kristiansen i Baneheia-saken. Foto: Heiko Junge / NTB

Viggo Kristiansen har mottatt sin første utbetaling fra staten etter frifinnelsen i Baneheia-saken, og skal ha fått ti millioner kroner inn på konto.

Første del av oppgjøret i Viggo Kristiansen-saken skal være gjennomført. Den frifunnede Kristiansen oppgis å ha fått ti millioner kroner utbetalt fra staten, skriver NTB.

– Han fikk ti millioner kroner i forrige uke, sier hans advokat, Bjørn André Gulstad, til Dagbladet.

Millionene er en forskuddsbetaling i påvente av oppreisning fra staten etter frifinnelsen.

Kristiansens advokater har tidligere varslet et omfattende krav som omfatter tap av inntekt og oppreisning for de årene Kristiansen har sittet i fengsel.

Den 15. desember ble Viggo Kristiansen endelig frikjent for drap og voldtekt i Baneheia i mai 2000. Han satt over 20 år i fengsel før han ble løslatt i 1. juni 2021 etter at saken var blitt avgjort gjenopptatt.

Selv om Kristiansen ble frifunnet, er saken fortsatt omstridt, og en del mener at den seneste utviklingen gikk litt vel hastig for seg.

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:
;

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.