Bjørn André Gulstad, forsvarer for Viggo Kristiansen.  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Viggo Kristiansens advokater sendte mandag ettermiddag et krav om forhåndsutbetaling av erstatning. Kristiansen ber om 10 millioner kroner før nyttår.

Document har tidligere omtalt at justisdepartementet åpner for en forskuddsutbetaling av erstatning til den drapsdømte, og nå frikjente Viggo Kristiansen (se sak under).

Det har tidligere vært antydet et samlet erstatningsbeløp i størrelsesorden omkring 15-20 millioner kroner, men ulike beløp har versert. I første omgang er det altså snakk om et forskudd, for at Kristiansen skal kunne etablere i samfunnet etter å ha sittet årevis i fengsel.

Nå er det klart at Kristiansen ønsker seg et slikt forskudd, og det i størrelsesorden 10 millioner kroner. Det skriver TV 2.

NTB melder om saken.

Kristiansen ble frikjent i Baneheia-saken sist torsdag, etter å ha sittet i fengsel i nesten 21 år.

Før helgen varslet advokaten hans, Bjørn André Gulstad, at de umiddelbart ville kreve en forhåndsutbetaling av erstatningspengene. Da anslo de et krav på 5 millioner, men nå er det altså klart at de ber om det dobbelte.

– Vi ser i ettertid at vi var litt nøkterne da vi antydet 5 millioner kroner. Vi ser at vi like gjerne kan be om 10 millioner kroner i forskudd fordi det uansett er en mindre andel av det totale kravet, sier Gulstad til TV 2.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) har tidligere sagt at det er naturlig at Kristiansen får utbetalingen sin så fort som mulig. Advokat Bjørn André Gulstad sier Mehl har håndtert situasjonen godt.

– Jeg vil rose justisministeren for først å ha uttrykket en oppriktig beklagelse, en beklagelse Viggo Kristiansen tror helt og holdent på, sier Gulstad.

Les også: 

Mehl: Kristiansens erstatning kan utbetales før nyttår

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.