Ulrikke Torgersen er MDGs førstekandidat i høstens stortingsvalg, og en naturlig del av jobben er å stille opp i debatter. Men Torgersen mener tydeligvis at hennes politiske motstandere må ta på silkehanskene på grunn av hennes unge alder.

Nylig ble hun invitert til en debatt på Bryne i regi av Aftenbladet

I et innlegg på Facebook, som senere ble publisert i Stavanger Aftenblad, skriver den unge politikeren:

Det er en gjennomgående opplevelse av å bli undervurdert og en kamp om å stadig måtte vinne tillit blant eldre som ser mer på alderen min enn å lytte til meningene mine. Jeg tror ikke jeg er alene.

Jeg er tjue år yngre enn den yngste politikeren i hovedpanelet på Time Bibliotek denne mandagen.

Torgersen er 24 år gammel, og student uten arbeidserfaring. Hun har blant annet frontet et forslag om å dele ut personlige flykvoter. Hun er heller ikke fornøyd med politiets opptreden under en SIAN-aksjon i Stavanger, da politiet så seg nødt til å bruke tåregass mot motdemonstranter.

Les også: MDG-topp er rystet over politiets bruk av tåregass under Sian-demo

Lars Helle er sjefredaktør i Aftenbladet, og kaller Torgersens klager for «urimeligheter».

Vanligvis møter vi motbør fra partier som ikke blir invitert til debattene. Mandag gjaldt dette blant annet Ap, Frp, Venstre og Rødt.

Måten hun bruker sin egen alder på, er i denne sammenhengen ugrei.

Torgersen stiller faktisk til valg, og har en reell sjanse til å bli stortingsrepresentant. Det medfører en årslønn på nesten en million kroner, og masse andre frynsegoder. Dessuten har stortingspolitikere makt. Da kan man ikke gjemme seg bak sin alder.

I tillegg klager hun på at hun ikke fikk delta under hele debatten. Men det er vanlig praksis for Aftenbladet  å skifte panel under debattene, og man inviterer heller ikke alle partier til alle debatter. MDG har dessuten vært godt representert i disse debattene, skriver Helle.

MDG er ett av få partier som er invitert til mer enn én av Aftenbladets debatter i år. Grunnen til at de ble invitert til Bryne, var at Torgersen hadde skrevet en interessant kommentar om at redusert kjøttforbruk kan bidra til klimakutt i matproduksjonen. Dette er ikke ukontroversielle standpunkter, særlig ikke når de serveres midt i Norges største matfat.

Frustrerte politikere hører valgkampen til, men det er en urimelig måte Torgersen begrunner sin frustrasjon med her. Det er nesten en prestasjon å tolke at det at debattlederne henvendte seg mot dem som ble stilt et spørsmål, betydde at de vendte ryggen til Torgersen.

Helle avslutter med å gjenta at Torgersens alder ikke har betydning.

Hvis en eldre politiker hadde anklaget Aftenbladet for lignende urimeligheter, ville svaret mitt blitt det samme.

Den selverklærte unge Torgersen får minimalt med støtte i kommentarfeltet. Et par eksempler:

«At hun av mangel på rasismekort ser seg tjent med å trekke kvinnekortet og alderskortet for å konstruere en «synd-på-meg» situasjon, det sier mest om den totale mangelen på faktabaserte argumenter som preger hele MDG-bevegelsen.»

«Offer, skam, skyld er sentrale retoriske begreper i MDGs klimapolitikk. Disse elementene brukes også til å forsvare sin politikk mot meningsmotstandere. Primitivt og lett å avsløre.»

Stavanger Aftenblad

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂