Russen feirer. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB

Etter at politiet henla anmeldelsen mot russebussen på Bryne, klager Kvinnegruppa Ottar saken inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

For Kvinnegruppa Ottar er det ikke nok at politiet har henlagt saken om den omstridte russebussen med erotisk motiv.

Denne såkalte kvinnegruppa mener nemlig at den meget omtalte russebussen «Pøbben» bryter likestillings- og diskrimineringsloven, skriver Stavanger Aftenblad.

Derfor vil de gå videre med saken, melder NTB.

Russebussen har på den ene langsiden en større tegning av seksuell art som kvinnegruppa mener bryter med straffelovens om pornografi og utstillingsforbud av bilder av eksplisitt seksualisert karakter, som det heter.

Mandag leverte de inn en anmeldelse til politiet. Onsdag ble det kjent at politiet henlegger saken. Nå har derfor Kvinnegruppa sendt en klage til Diskrimineringsnemnda, i håp om å få mer gjennomslag der.

Document omtalte saken tidligere, og skrev blant annet:

Politiet henlegger anmeldelsen mot russebussen på Bryne og begrunner det med at det ikke er grunnlag for å opprette sak.

Det opplyser politiadvokat Sveinung Andersen ved politiet i Sørvest til NRK.

Anmeldelsen fra kvinnegruppa Ottar er vurdert på samme måte, og vi har ikke funnet rimelig grunn til å etterforske om det foreligger et straffbart forhold. Saken er derfor henlagt, sier Andersen.

Se også artikkel under.

De mener illustrasjonen på bussen bryter med paragraf 13 i likestillings- og diskrimineringsloven, som handler om forbud mot å trakassere.

– Vi er ikke fornøyde med at saken er henlagt. Vi har fått mye tilbakemelding fra folk som støttet at vi anmeldte. Vi ønsker nå å teste om regelverket knyttet til diskriminering kan anvendes på dette, sier Sara Mauland, som har signert klagen.

Russeguttene bak bussen opplyste til VG tirsdag at det ikke kom noen beklagelse derfra – og at de er svært tilfredse med den valgte eksteriørdesignen.

Denne russegjengen har uansett klart å sikre seg en solid porsjon oppmerksomhet i god tid før selve russetiden overhodet har begynt, noe som muligens kvalifiserer til både russeknuter og diverse andre påskjønnelser i miljøet.

Les også: 

Politiet henlegger anmeldelsen mot russebussen på Bryne

Bestill fra Document i dag:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.