Nytt

Frp-veteran Carl I. Hagen vil anmelde den påtaleansvarlige i Oslo-politiet som henla saken mot teateret som filmet justisminister Tor Mikkel Waras hus.

Justisministerens samboer anmeldte Black Box Teater for blant annet å krenke privatlivets fred da de brukte bilder av huset i forestillingen «Ways of Seeing». Saken ble henlagt av Oslo-politiet, men etter en klage til statsadvokaten, ble politiet pålagt å etterforske saken. Henleggelsen er bakgrunnen for at Hagen vil anmelde politiet, skriver VG.

–Jeg vil anmelde den påtaleansvarlige for grov embetsforsømmelse, forklarer Hagen.

– Waras samboer leverte en god og grundig anmeldelse. Den ble henlagt uten etterforskning eller at politiet tok kontakt med dem som står bak teateret eller den som sto bak anmeldelsen. Det er oppsiktsvekkende. Dette aksepterer jeg ikke, dette må etterforskes, fortsetter han. Partiveteranen sier Waras samboer vet at han har vurderte en anmeldelse.

Pressesjef Unni Grøndal i Oslo politidistrikt sier politiet ikke ønsker å kommentere Hagens anmeldelse.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!