Tiden renner ut for de militære styrkene på Kabul flyplass. Annalena Baerbock, som er De Grønnes kandidat til å ta over som kansler etter Angela Merkel, sier at Tyskland må hente ut minst 50.000 afghanske migranter for å bosette disse i Tyskland.

Det er som om Baerbock vil repetere 2015.

The Green Chancellor candidate Annalena Baerbock speaks of well over 50,000 people who would have to be evacuated from Afghanistan and brought to Germany. This includes family members of local staff, journalists and human rights activists.

Baerbock og De Grønne gjorde det lenge svært bra på meningsmålingene, og det var langt i fra en umulighet at hun kunne bli Tysklands neste regjeringssjef.

Som  Document skrev for en tid tilbake:

Den tyske superstjernen Baerbock ble nevnt som Merkels arvtager som kansler, men falt for sin egen hybris. Hun ga ut en bok full av plagiater, og da dette ble oppdaget, mente hun at hun ble utsatt for et karakterdrap.

Men det er mer presist å kalle det en karakteravdekking.

Baerbock foretrakk at pressen omtalte hennes ytre og hennes fortid som idrettsutøver i den mikroskopiske grenen trampoline. Innsiden var ikke like vakker.

I tillegg ønsker Baerbock en undersøkelseskomité som skal se på hvordan de føderale tyske myndighetene har sviktet under tilbaketrekningen fra Afghanistan. Som om dette er noe som var under tysk kontroll.

Tidspresset er stort. USA vil trolig trekke seg ut 31. august. Taliban har sagt i klartekst at de ikke aksepterer noen utsettelse. Hva skal Biden gjøre? Taliban sitter med bukten og begge endene: De disponerer mange tusen amerikanere som snart bør kalles ved sitt rette navn: gisler.

Det fremstår som nesten utenkelig at tyske, britiske og franske tropper blir værende i Kabul hvis USA trekker seg ut.

Men Baerbock kjemper for sitt politiske liv. Etter en rekke dårlige meningsmåler den siste tiden fastholder hun at valget fortsatt er helt åpent.

Regarding the recent increasingly poor poll numbers of the Greens in the race for the federal election at the end of September, Baerbock continued: «Everything is completely open». Her party’s goal was still to lead the next government.

Baerbock innrømmer at det har vært tilbakeslag. Da henviser hun til sine egne tabber, som plagiatsaken og noen unøyaktigheter i hennes egen CV. I tillegg har hun glemt å oppgi inntekter innen lovens tidsfrist.

Baerbock drømmer fortsatt om å fornye Tyskland, ved å redde klimaet, umiddelbart. Hun skal øke minstelønna og Staten skal sørge for finansiering av et skifte fra fossile biler til el-biler.

Alt dette vil koste. Men som for alle partier som inneholder orget «grønne» så er penger tydeligvis ikke noe problem.

Derfor er 50.000 afghanske migranter ikke noe problem for Baerbock. Men det spørs om hun får gjennomslag.

CDU-leder og CDUs statsminister­kandidat Armin Laschet, som er Angela Merkels mest sannsynlige etterfølger som forbundskansler i Tyskland, er av en helt annen oppfatning:

«Denne gangen må vi raskt nok sørge for humanitærhjelp til opphavslandene og regionen. 2015 må ikke gjenta seg.»

Laschet mener løsningen er å bistå nabolandene, slik at de kan ta seg av afghanere som flykter fra Taliban.

Forbundsdagsvalget i Tyskland avholdes 26. september.

Baerbock: Should bring over 50,000 to Germany

Les også:

Kampanjen er i gang: Nå skal Europa fylles opp med afghanske migranter

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂