Forsvarsminister Lloyd C. Austin innrømmer nå at det var etterretningsrapporter som advarte mot det som nå har skjedd: At regjeringshæren skulle falle sammen som et korthus. Men det var ikke de man valgte å høre på. Ingen hadde trodd det kunne gå så fort, sa Austin.

Secretary of Defense Lloyd Austin said Sunday that intelligence assessments on the U.S. military withdrawal from Afghanistan predicted the Taliban could retake the country in a matter of months, appearing to contradict President Biden’s reassurances last month that a Taliban takeover was not inevitable.

During an interview with ABC News’ Martha Raddatz at the Pentagon, Austin declared that «nobody» in the intelligence community predicted the Afghan government would fall to the Taliban as rapidly as it did.

Men så sent som 8. juli sa Biden at regjeringshæren kom til å stå mot Taliban. -Vi kommer ikke til å se scener som dem fra Saigon 30. april 1975 med helikoptre som letter fra taket på ambassaden, sa Biden.

Det gikk fire uker så var det nettopp det verden fikk se og mennesker som falt ned fra himmelen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂