Helena Edlund er prest og forfatter, men hun har også vært soldat i Afghanistan. I dette intervjuet med Hanne Tolg forteller hun om sine opplevelser fra tiden da hun var stasjonert i Mazar-e-Sharif, nord for Kabul.

Det er mange sterke inntrykk. Helena forteller om smågutter som løp og gjemte seg etter fredagsbønnen for å slippe unna «tradisjonsrike» voldtekter, manglende empati for egne barn, kvinner som sitter fengslet for å ha forlatt voldelige ektemenn og vil bli drept av familiene sine når de slippes fri for gjenopprettelsen av «familieæren». Islam kommer alltid først.

Vi får også en innsikt i hvorfor det er så vanskelig å forandre på noe som helst i Afghanistan. Kulturen sitter i beinmargen og overføres til neste generasjon. Det er lite rom for nye ideer, forbedringer eller innspill.

Dagens Taliban er den samme som tidligere Taliban – det er naivt å tro noe annet.

Videoen er allerede sett av over 12 000 på Rumble, hvor Document har egen kanal. Følg oss der!

Husk å vippse til Doc-TV: 638941

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂