Tidligere målvakt på USAs kvinnelandslag i fotball, Hope Solo, sier at stjernen Megan Rapinoe nærmest tvang de andre spillerne til å knele før kampene for å markere støtte til Black Lives Matter og kampen mot rasisme.

Solo beskriver retorikken rundt landslaget som både splittende og inkluderende, og antyder at dette avhenger av din politiske overbevisning:

«I guess it’s kind of where we are in politics in this day and age.»

Rapinoe er like kjent for sin politiske aktivisme som for sine prestasjoner på fotballbanen. Ifølge Solo var det Rapinoe som presset de andre spillerne til å knele før kampene.

«I think the kneeling thing can be very divisive,» Solo told Goal.com. «I’ve seen Megan Rapinoe almost bully players into kneeling because she really wants to stand up for something in her particular way.»

Solo kommer fra et konservativt miljø sør i North Carolina, og sier hun har venner på begge sider. Derfor oppleves knelingen så splittende. Dette viste seg også under OL i Tokyo, hvor mange konservative fotballtilhengere vendte seg mot landslaget på grunn av den omstridte markeringen før kampene.

Donald Trump was among those criticising the women, calling them «leftist maniacs» and «wokesters,» in particular Rapinoe, who he referred to as the «woman with the purple hair.»

Rapinoe had infuriated Mr Trump by leading the team’s boycott against visiting the White House after it won the 2019 World Cup.

OL ble for øvrig en fiasko for USAs kvinnelandslag, som røk ut i semifinalen etter tap mot Canada. Enkelte kritikere har antydet at den politiske aktivismen prioriteres framfor sportslige prestasjoner.

The US Women’s National Team has used its platform to forward a number of social causes, including race, gender and LGBT rights. The team has also been vocal in its fight to be paid the same as professional men’s soccer players.

Independent

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.