Illustrasjonsfoto: Lewis Joly / SP / NTB.

En 14-åring ble skutt og drept onsdag  i et belastet boligområde i den franske byen Marseille. To andre barn ble skadet da to personer åpnet ild fra en motorsykkel i fart. De to skadde barna var 8 og 14 år gamle.

The local prosecutor said that «it was a motorbike with two people armed with at least one assault rifle — Kalashnikov type — who fired (…) in the street.»

Det er ukjent om barna var mål for skuddene eller bare tilfeldige ofre.

The incident took place in the Marronniers housing estate in Marseille’s 14th district, one of the city’s most deprived, at the entrance to a car park, residents told an AFP reporter on the spot on Thursday morning.

Politiet etterforsker saken. Innenriksminister Gérald Darmanin sier at det virker nokså sannsynlig at skyteepisoden har sammenheng med en pågående gjengkrig i området, hvor ulike kriminelle bander kjemper om kontrollen over det lukrative narkotikamarkedet.

Darmanin sier hendelsen er «absolutt uakseptabel», og «viser hvordan frykten fester grepet i nabolag eller boligområder som er kjent for å være mål for narkotikaselgere».

Elleve personer har så langt blitt drept i narkorelaterte skyteepisoder i Bouches-du-Rhône-regionen hittil i år, ifølge offisielle tall fra midten av august. Nå er antallet dødsofre minst tolv.

Men Darmanin mener utviklingen går riktig vei.

«Beyond this despicable incident, over the last ten years, deaths by settling accounts have been halved in Marseille and I encourage the national police to continue their work to impose the republican rule over drug traffickers.»

Euronews

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂