Marseille har 80.000 jødiske innbyggere og 250.000 muslimske. Jødene har følt seg mer utsatt og overfall på en familie i deres eget hjem bidrar ikke til å dempe uroen for fremtiden.

Familien hadde privat garasje, en dag oppdager de at noen har parkert bilen sin der. De ringer og får bilen tauet bort. Så dukker eierne opp, ungdommer, og de er rasende. De går løs på familiens hus, slår faren og vandaliserer huset. Da naboer ringer politiet og de arresteres, lover de å komme tilbake å «gjøre ferdig jobben».

Det er den grenseløse arrogansen og volden når noen forsøker i det minste å minne dem om at de grenseoverskrider, som gjør mottakerne betenkt. Hvem skal stanse dem? Politiet gjør bare noe der og da, men kan ikke løse problemet. Og politikerne? De toer sine hender.

The father of a Jewish family was badly beaten and the family home was completely trashed on Sunday by local youths in Marseille, France.
Residents in their Jewish neighborhood are stunned following the incident.
Marseilles is home to some 80,000 Jews – 10 percent of the general population but a small fraction compared to the 250,000 Muslims with whom they also live. It has been relatively quiet France’s second-largest city this year, compared to other areas in the country where violent anti-Semitism has been on the rise.
Last month the SPCJ (Service de Protection de la Communaute Juive) security agency for French Jewry reported a 45 percent rise in anti-Semitic attacks since 2011, mostly by Muslims.
This incident began when two youths parked their car in a Jewish family’s private garage.
When the family saw the unfamiliar vehicle they called police, and the car was towed. Upon finding their vehicle gone and learning it had been towed, the youths became angry.
They returned with a gang of friends to exact their revenge upon the hapless family. The gang broke into the home, severely beat up the father of the family and destroyed the rest of the house.
According to local sources, one of the youths reportedly attempted to murder the father. Neighbors heard the family’s screams coming from the home and called police, who arrested the attackers. Upon leaving the scene, the attackers promised to “finish the job,” according to local media reports.
In May of this year, a 17-year-old Jewish youth wearing a kipa was also attacked by four male gang members who shouted “It’s Shabbat for you, long live [Al Qaeda-linked French Algerian Muslim terrorist] Mohamed Merah! F*** the Jews…. Palestine will win!”
One of the gang members jumped on to his victim, punching him in the arm and kicking him in the leg. The victim punched him back. The attacker also punched the victim’s brother-in-law, who tried to block the attack, according to Tel Aviv University’s Kantor Center for the Study of Contemporary European Jewry.
Storyen er gjengitt i en israelsk avis, og slike storyer gjør selvsagt inntrykk i Israel. Den går verden rundt for øvrig.