Sakset/Fra hofta

Mandag kveld ble en afghansk kvinne angrepet av menn i en liten by nord i Afghanistan. Hun hadde begått den dødelige synden å bevege seg utenfor huset uten sin mann. Prisen var høy: De hogg hodet av henne.

Taliban, Al-Qaida, IS, Boko Haram. Deres mål er å undertrykke kvinner til de ikke lenger anses som mennesker. Godt hjulpet av islam og med Muhammed som forbilde. Kvinner har ingen verdi og man kan gjøre hva man vil mot dem, under dekke av at det er Allahs ønske, selvsagt.

KABUL: A 30 year old woman was beheaded on Monday evening in Sar-e-Pul province of Afghanistan by a group of armed men, local officials said today.

Provincial Governor spokesman Zabiullah Amani, confirmed the incident and said that the armed men were linked with Taliban. The incident took place in the remote village of Latti in Sar-e-Pul. Amani said that the women was beheaded because she visited the city alone without her husband. Amani said that the victim’s husband is in Iran and they don’t have children.

Sar-e-Pul women’s affairs head Nasima Arezo, also confirmed the incident. The village is under Taliban control and so far no one has been arrested.

Det spiller nesten ingen rolle hvem som drepte kvinnen. Det var ikke personlig. Hun forbrøt seg mot deres islamske idéer og ble straffet med døden. Så enkelt.

122-7

Mer islam har ikke vært av det gode for Afghanistan (heller).

Heldigvis er det ikke slik i Europa, vil mange si. For de greier ikke å trekke linjen fra franske kvinner som er uønsket i kaféene i Paris til menn som straffer kvinner med døden for å bevege seg utendørs uten mannlig følge. Franske kvinner forsvinner fra gatebildet.

Hvordan tror de at slikt starter? Helt av seg selv som en fiks idé? Eller kan det være at det ligger noe i bunnen? En fellesnevner som påvirker kvinners rettigheter og livsutfoldelse i negativ retning? Den frivillige underkastelsen til Allah inkluderer også en underkastelse av et annet slag. Men det pakkes forførerisk inn som «ære».

Snakk om å bli lurt.

The Nation  Daily Mail