Statistisk sentralbyrå (SSB) melder mandag om den høyeste eksporten i noen måned. Utførsel av olje og gass står for nesten to tredjedeler av eksportverdien på 107,5 milliarder. Likevel vokser oppslutningen om partiene som ønsker å legge ned olje- og gassvirksomheten.

Tallfolket i SSB bruker sjelden store bokstaver eller for mange ord. Derfor er deres tittel desto mer interessant. Her er deres melding, in extenso:

Klart høyeste eksport noensinne

Statistikken for utenrikshandel med varer viser at eksporten økte med 75,7 prosent fra juli i fjor. Noe av veksten kan forklares med at prisene på råolje og naturgass har tatt seg kraftig opp etter lave nivåer i fjor. I årets julimåned beløp den samlede vareeksporten seg til 107,5 milliarder kroner – det høyest registrerte nivået noensinne målt i løpende kroner. Utførselen av råolje og naturgass utgjorde med 61,4 milliarder kroner i underkant av 60 prosent av eksporten. Ellers stod fastlandseksporten  for 42,6 milliarder kroner.

Handelsoverskuddet  endte på solide 42,2 milliarder kroner, som er det høyeste siden januar 2014. Importen økte med 8,0 prosent fra juli i fjor, og beløp seg til 65,2 milliarder kroner. (SSB)
Glem det gode liv
Mandag fortelles vi om en undersøkelse foretatt av Røde Kors, som viser at åtte av ti ungdommer er tilfredse med livet, pandemien til tross. Det kan si noe om at dagens ungdom (som generasjonene før dem) lever i sin egen verden, eller det kan være at de ikke bare har vasket hendene så godt som Erna og Bent har fortalt at de må gjøre, men også at de har fordøyd generasjoner med hjernevask.

Hvordan skal vi ellers forklare at tre av ti Oslo-velgere, der ungdommen utgjør en ikke så liten andel, antyder at de vil stemme på Rødt, MDG eller SV, de tre partiene som alle vil oljevirksomheten til livs?

Et bittelite sunnhetstegn finnes i oljefylket fremfor noe, Rogaland:

Men så lenge et mer eller mindre samlet Storting har havnet på klimakjøret, er det bare å stålsette seg for mer klimagalskap. Dag Kolstø er en av dem som presser på for at Norge skal ta mange skritt tilbake mot hest og kjerre og bli husmenn for Kina og deres globalistvenner. Kolstø er en «klimarebell» i den ekstremistiske grupperingen Extinction Rebellion, som snart vil skremme enda flere til å skru igjen kranene.

– Kravet vårt er at olja må stanses i sin helhet, sier han.

Les også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.