Lan Marie Berg (MDG) avgir sin stemme på St. Hanshaugen i Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB.

Den ukritiske og nesten parodiske «journalistikken» omkring medie-yndling Lan Berg fortsetter. Nå lages det «sak» om at Berg har stemt. Hun har til og med delt ut iskrem!

NTB tar del i denne stadig mer underlige mediefarsen omkring MDG og partiets frontfigur Lan Berg.

MDG Oslos førstekandidat Lan Marie Berg delte torsdag ettermiddag ut is til nye MDG-medlemmer før hun avga sin forhåndsstemme i Oslo, opplyser NTB..

Dette er så store nyheter at man presiserer ytterligere, nå med viktig informasjon om hvordan hun kom seg til stedet:

Berg ankom på sykkel før hun delte ut is til mange nye medlemmer som hadde dukket opp ved valglokalet på St. Hanshaugen i Oslo, fortelles det.

I denne forbindelse avholder ifølge NTB Lan Berg en liten appell, der blant annet disse udødelige ord blir forkynt til en liten skare av publikum, i hovedsak bestående av ungdommer fra partiet og journalistvenner:

– Det er stas at så mange har lyst til å møte opp for å forhåndsstemme. Det gjør meg full av håp og pågangsmot fram mot stortingsvalget, sier Berg til NTB.

NTB kommer i tillegg med nyeste tilskudd i pressens nyskapte føljetong «nye medlemmer til MDG, minutt for minutt»:

MDG har fått 1.853 nye medlemmer siden mandag da FN slapp en ny klimarapport.

– Jeg tror det viser at mange har tatt innover seg alvoret i situasjonen, og at vi har et veldig lite vindu for å kutte utslippene i Norge og verden, sier hun.

 

Faksimile fra VG.

VG slår også opp denne ikke-saken, og har til og med lagt ut en egen film på avisens forside. Der ser man Lan Berg vifte med armene, mens hun utstøter en håndfull slagord fra partiprogrammet. Noe om «dagens og fremtidens barn og unge», «det lille vinduet» osv.

I VG presenteres dette beleilig like over en annen sak, der klimatruslene broderes ut nok en gang.

Den som ønsket å høre noe nytt, eventuelt få informasjon som kan øke ens innsikt i klimafeltet, lytter forgjeves. Men det er ingen hindring for at MSM slår slikt som det stort opp.

Alt som kan minne om kritiske spørsmål eller betraktninger av noe slag er fraværende. Det som serveres, er selve prototypen på kose-journalistikk mellom venner. Her er alt bra.

En stort mer verdiløs journalistisk jobb er det neppe mulig å gjøre. Men mye taler for at man vil prøve å levere enda verre eksempler frem mot valget.

Valglokalene åpnet tirsdag denne uka. Hittil har over 70.000 nordmenn avgitt forhåndsstemme. Stortingsvalget holdes mandag 13. september.

Les også:

Pressens nye favoritt-tema: MDGs medlemstilstrømning, fra minutt til minutt

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂