En katolsk prest er myrdet i Frankrike, skriver innenriksminister Gérald Darmanin på Twitter.

Drapet skal ha skjedd i Vendée. Den mistenkte gjerningsmannen skal også ha vært involvert i brannen i katedralen i Nantes 18. juli 2020.

På norsk: «Jeg uttrykker min støtte til alle katolikkende i vårt land etter det dramatiske drapet på en prest i Vendée-regionen.»

Darmanin er på vei til åstedet.

Les også: Presten skulle ydmykes før de skar halsen av ham

Den antatte gjerningsmannen, en 40-åring født i Rwanda, meldte seg på en politistasjon i den vestfranske byen Mortagne-sur-Sevre mandag morgen og sa han hadde drept en prest, skriver France Bleu.

The man was already under judicial control over the fire at Nantes cathedral in July 2020, the source added.

En da 39 år gammel mann fra Rwanda tilstod i fjor kort tid etter brannen at han hadde satt på brannen.

Den drepte skal være  en 60 år gamle presten Olivier Maire,

Ifølge Daily Mail skal Maire inviterte de mistenkte drapsmannen Emmanuel Abayisenga, som var katolikk, inn i misjonsfellesskapet Montfortian i  Saint-Laurent-sur-Sèvre. Dette skjedde da Abayisenga slapp ut av fengselet i mai.

– Dette mottar vi med forferdelse. Det er jo 5 år siden sist en prest ble drept i Frankrike. Det smerter alle katolikker og vi ber for denne presten. Man skal kunne være trygg i bønn og i sin utøvelse av sin tro, sier Hans Rossiné, pressekontakt i Oslo katolske bispedømme til Vårt Land.

Olivier var 60 år gammel. Kilder sier at presten ble slått til han døde.

Den 40 år gamle rwanderen skal angivelig ha satt fyr på katedralen i «desperasjon» etter å ha fått avvist sin asylsak. Motivet for dette drapet er foreløpig uklart, men gjerningsmannens psykiske nevnes i flere medier.

Marine Le Pen kritiserer innenriksministeren i en uttalelse som Vårt Land gjengir:

«I Frankrike kan man være ulovlig flyktning, sette fyr på katedralen i Nantes, aldri bli utvist fra landet, og få et tilbakefall og myrde en prest. Det som skjer her i landet vårt er av dypeste alvor: det viser staten og Gérard Darmanins fullstendige fiasko.

Rwanderen som arbeidet i katedralen i Nantes, tilstår å ha tent på den

FRANCE 24 with AFP

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂