Nytt

Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB scanpix.

I forbindelse med etterforskningen av brannen i katedralen i Nantes lørdag er en mann som arbeidet der, blitt avhørt, melder NTB-AFP:

En mann som jobbet ved katedralen i Nantes fredag er i avhør etter brannen i lørdag morgen. Katedralen fikk store skader.

– Mannen hadde ansvar for å stenge katedralen fredag kveld, og etterforskeren vil gjerne ha klarhet i enkelte deler av denne personens program, sier statsadvokat Pierre Sennes til nyhetsbyrået AFP. Han understreker at «enhver tolkning som kan trekke denne personen inn i det som skjedde, vil være forhastet».

Påtalemyndigheten begynte raskt å etterforske saken som en mulig brannstiftelse, blant annet fordi det ble funnet tre arnesteder i den gotiske katedralen. Lørdag sa Sennes at brannen startet ved orgelet og på høyre og venstre side av kirkeskipet.

Den katolske presten François Renaud, som har ansvaret i katedralen, sier brannen førte til et ubeskrivelig tap av uvurderlige historiske skatter. Det store orgelet fra 1600-tallet er «helt forsvunnet», fortalte han etter å ha vært inne i katedralen sammen med brannmannskapene.

Det tok to timer å få kontroll over brannen, og rundt 100 brannfolk var involvert i slokkingen.

Franske medier opplyser at mannen det er tale om, er en 39 år gammel flyktning fra Rwanda. Mannen skal ha vært sint fordi visumet hans hadde utløpt, melder Le Figaro.