Foto: Stephane Mahe / Reuters / NTB scanpix.

I forbindelse med etterforskningen av brannen i katedralen i Nantes lørdag er en mann som arbeidet der, blitt avhørt, melder NTB-AFP:

En mann som jobbet ved katedralen i Nantes fredag er i avhør etter brannen i lørdag morgen. Katedralen fikk store skader.

– Mannen hadde ansvar for å stenge katedralen fredag kveld, og etterforskeren vil gjerne ha klarhet i enkelte deler av denne personens program, sier statsadvokat Pierre Sennes til nyhetsbyrået AFP. Han understreker at «enhver tolkning som kan trekke denne personen inn i det som skjedde, vil være forhastet».

Påtalemyndigheten begynte raskt å etterforske saken som en mulig brannstiftelse, blant annet fordi det ble funnet tre arnesteder i den gotiske katedralen. Lørdag sa Sennes at brannen startet ved orgelet og på høyre og venstre side av kirkeskipet.

Den katolske presten François Renaud, som har ansvaret i katedralen, sier brannen førte til et ubeskrivelig tap av uvurderlige historiske skatter. Det store orgelet fra 1600-tallet er «helt forsvunnet», fortalte han etter å ha vært inne i katedralen sammen med brannmannskapene.

Det tok to timer å få kontroll over brannen, og rundt 100 brannfolk var involvert i slokkingen.

Franske medier opplyser at mannen det er tale om, er en 39 år gammel flyktning fra Rwanda. Mannen skal ha vært sint fordi visumet hans hadde utløpt, melder Le Figaro.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.