Fra brannen i katedralen i Nantes den 18. juli 2020. Foto: Jean Barenton / sosiale medier via Reuters / NTB scanpix.

Franske myndigheter har anholdt og siktet den 39 år gamle mannen fra Rwanda som tidligere er blitt avhørt i forbindelse med brannen i katedralen i Nantes den 18. juli.

Rwanderen, som arbeidet som frivillig i katedralen og hadde ansvaret for å låse den, har nå tilstått å ha satt på brannen, heter det i en AP-melding som er offentliggjort av France 24.

The man had previously been questioned and then released after the July 18 blaze that destroyed the organ, shattered stained glass windows, and blackened the insides of the Cathedral of St. Peter and St. Paul of the western French city of Nantes.

Detained again this weekend for further questioning, the volunteer church worker finally admitted responsibility for the fire, said his lawyer, Quentin Chabert.

39-åringen, som risikerer opp mot 10 års fengsel, angrer på det han har gjort, sier advokaten.

Glassmalerier og et orgel fra 1600-tallet gitt tapt i brannen.

Tidligere indiskresjoner fra kilder med innsyn i saken, tyder på at rwanderen var oppbrakt fordi oppholdstillatelsen hans var utløpt. 39-åringen hadde opphold i landet som flyktning.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.