En illegal innvandrer forårsaket skade for titusener av av euro på et nyrestaurert kirkeorgel i Neuchâtel Kollegiatskirche i Sveits.

Mannen brøt seg nylig inn i kirken som var ferdigstilt i 1276, med hensikt å overnatte.

I løpet av natten gjorde han «betydelig» skade på kirkeorgelet som nylig er restaurert for 550 000 sveitsiske franc, nesten 5,7 millioner kroner. 

Mannen ble umiddelbart arrestert av politiet som rutinemessig hevder at han er psykisk forstyrret og at det ikke ligger religiøse motiver bak handlingen. Han er varetektsfengslet og etterforskning igangsatt, rapporterte sveitsisk politi nu onsdag.

Orgelet ble bygget i 1872, men har vært ute av funksjon siden 1996. Etter et ambisiøst restaureringsprosjekt ble det igjen tatt i bruk iår.

Se til Ungarn

Europeiske kirker er de siste årene i økende grad blitt mål for vandalisering, ødeleggelse og brann. Hver dag blir en kirke angrepet bare i Frankrike. Ungarske myndigheter har avsatt penger til å gjenoppbygge vandaliserte kirker. De ga for eksempel 30 000 euro til restaurasjon av en kirke ødelagt av migranter på den greske øya Lesbos.

 

Les også:

Storbrann i katedral i Frankrike. Kriminell handling, sier myndighetene

Kraftig brann i Notre Dame-katedralen

 

Anbefalte bøker:

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.