Flere maskerte menn på moped omringet mandag en bil med en familie med et spedbarn i Stockholm, og åpnet ild. To menn er pågrepet, siktet for drapsforsøk.

Episoden skjedde i Upplands-Bro nord i Stor-Stockholm. Gjerningsmennene skjøt flere skudd mot en bil hvor det satt en mann, en kvinne og et spedbarn. Familien hadde englevakt og kom uskadet fra kuleregnet. De søkte tilflukt på en bensinstasjon mens de ventet på politiet.

To menn i 25-årsalderen er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk, forsøk på grovt ran, samt grovt brudd på våpenloven, skriver Aftonbladet.

Ifølge avisen mistenker politiet at gjerningsmennene ville kapre bilen.

Da politiet slo til mot en garasje fant man ifølge Aftonbladet flere våpen og mopeder. I garasjen fant man også en termos som politiet mistenker kan være en bombe, og bombeteknikere ble tilkalt for å undersøke objektet.

Politiet ble varslet like etter klokken 19 mandag. Flere ble vitne til den dramatiske scenen når mopedene rullet frem på begge sider av bilen og åpnet ild rett inn i Audien med flere våpen.

De mistenkte gjerningsmennene forlot stedet på mopedene.

– Man kan säga att de sökte upp den här bilen och sköt rakt rakt in i bilen, sier Anders Bryngelsson, pressetalsmann i politiets operasjonssentral i Stockholms län til avisen.

Politiet startet straks en større operasjon med blant annet spesialstyrker og helikopter.

Familien i bilen skal ha klart seg unna kuleregnet, men blitt lettere skadet av glassplinter, ifølge Aftonbladet.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂