YouTube har midlertidig blokkert Sky News Australia fra sin plattform. Konservative medier skal knuses av en woke Big Tech-mafia. Begrunnelsen er «desinformasjon» rundt Covid-19.

YouTube sier at de tok avgjørelsen i samråd med lokale og globale helseautoriteter. Sky News hadde utfordret disse kreftenes syn på virkeligheten. Det kan ikke tåles.

Sky News Australia said the suspension was over “old videos” posted on its channel.

The strike means that Sky News Australia is suspended for a week from uploading content to its 1.85 million subscribers on its YouTube account.

Sky News’ digitale redaktør Jack Hougthon sier at YouTubes avgjørelse er «et urovekkende angrep på evnen til å tenke fritt».

Facebook og YouTube har alle fullmakter til å definere sin egen sannhet. Monopolsituasjonen gjør det vanskelig å protestere, og de fleste er villig til å innordne seg.

Document angripes fra alle kanter. Facebook straffet oss økonomisk for å ha omtalt navnet som ikke kan nevnes, «Voldemort», i 2019.  Så ble vår YouTube-kanal stengt ned, etter intervjuet med legen Jørn Eikemo. Han sa noe som i henhold til den nye konstitusjonen er ulovlig å si.

Doc-TV: Narrativet skurrer

Vi er ikke alene. Absolutt alt som minner om konservative holdninger, skal utestenges fra debatten. I USA hives du i fengsel for å oppholde deg på «feil» sted. Selv presidenten utestenges fra de sosiale mediene.

I Sverige kan døden være straffen for å oppholde seg på feil sted til feil tid. Men det er ikke ofrene som er på feil sted. Dette er et nytt overgrep: Ofrene må ta skylden for at de i det hele tatt eksisterer.

Slik forandres narrativet: Det er vår skyld at vi står i veien for overgripere og voldsmenn. Dette skjedde ikke i Big Tech-regi. Men det er en del av den samme historien.

YouTube forklarer bakgrunnen for utestengelsen av Sky News.

“Specifically, we don’t allow content that denies the existence of COVID-19 or that encourages people to use hydroxychloroquine or ivermectin to treat or prevent the virus,” YouTube said in an early version of its statement that was sent to local media.

YouTube gjør seg selv til overdommer i spørsmål som leger og andre eksperter er uenige om. De har bedømt Sky News som utilstrekkelige i sin dokumentasjon. Men i stedet for å argumentere slik at man vinner debatten, så velger man å stenge ned debatten.

Sky News avviser alle anklager og sier at de aldri har benektet at Covid-19 eksisterer, men at de ønsker en bred debatt om saker som har en vital betydning i et demokratisk samfunn.

“We support broad discussion and debate on a wide range of topics and perspectives which is vital to any democracy,” a spokesperson for the network added. “We take our commitment to meeting editorial and community expectations seriously.”

Reporteren Sharri Markson fra Sky News Australia var en av de første som rapporterte om det som foregikk ved Wuhan Institute of Virology, som skal ha startet allerede i 2017. Hun var egentlig ikke så tidlig ute, vi snakker om mai 2020. Norske alternative medier var allerede på ballen.

Les også: – Det finnes etterretning som knytter viruset til Wuhan-laboratoriet

An official Chinese Academy of Sciences video to mark the launch of the new biosafety level 4 laboratory in May 2017 speaks about the security precautions that are in place if “an accident” occurs and reveals there had been “intense clashes” with the French Government during the construction of the laboratory.

The video shows bats being held in a cage at the Wuhan Institute of Virology, along with vision of a scientist feeding a bat with a worm.

Påstandene om at det ble utført eksperimenter på levende flaggermus, ble fornektet av Verdens Helseorganisasjon (WHO). De av oss som skrev om dette i mai 2020, ble avvist som konspirasjonsteoretikere. WHO er beskyttet. Vi andre? Not so much.

Men sannheten har en egen evne til å tvinge seg frem, selv om NRK og Big Tech gjør sitt ytterste for å forhindre noe så usmakelig som kritikk av myndigheter og «fake news».

Alle tar feil underveis på grunn av dårlige kilder og misforståelser, det er ikke til å unngå. Det skjer også med redelige, sannhetssøkende journalister. Skillet går mellom dem som innrømmer feil og dem som «doubles down», og går all in for å beskytte sine egne løgner.

De som leter etter en skuddsikker metode for å skjule sannheten, de spiller et helt annet spill. De skrur av radioen og stenger ned tv-signalene. De vil ikke at du skal høre. Og de vil absolutt ikke at du skal tenke.

Siden Erna aller nådigst har innvilget oss det, så har vi fortsatt «tankefrihet». La oss bruke tankens kraft før det er for sent.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂