På 60-tallet var fascisme og USA en gjenganger på venstresiden. Vi trodde at USA-imperialismen, som vi kjempet mot, var svanger med fascisme og at det bare var et tidsspørsmål før den brøt ut.

Nixon anså vi for å være et tegn på gryende fascisme. Det er ikke vanskelig å se forløperen til fremstillingen av Trump i dekningen av Nixon og the silent majority. Venstresidens syn på the silent majority var tilsvarende dagens deplorables/sammensurium. Det var Nixon som brukte uttrykket først, men venstresiden som fikk vendt det til noe pre-fascistisk.

Dette hang sammen med venstresidens innebygde forakt for vanlige mennesker. De stoler ikke på dem. De er fulle av fordommer. Slipp dem løs og de blir en mobb.

Dinesh d’Souza er ikke den som bruker ordet fascisme like lettvint som venstresiden. Bjørgulv Braanen og hans forgjengere spilte på tredveårene igjen og igjen. Men de sa fascisme når de mente nazisme, og det er noe helt annet.

Fascisme er den italienske modellen, og den står for en tett integrasjon mellom stat, næringsliv og organisasjoner. Den mye oppskrytte nordiske modellen kan vippe over i fascisme.

Man kan spørre om ikke sosialdemokratiet i alle de tre nordiske land har gått i autoritær retning under covid. Ikke pga covid alene, men fordi covid ga dem en sjanse til å distansere seg fra og underlegge seg folket. En ordre i medisinens navn kan ikke motsies.

Nakstad eller Tegnell er ikke Fauci, men de befinner seg i hans kjølvann. De tar ikke noe oppgjør med det regime som har utviklet seg, men er dets arkitekter.

Stadig flere oppdager at covid brukes som et påskudd til å gjøre samfunnet autoritært.

I USA er det verre, for Big Tech overgår Big Government. Sammen med Big Pharma tar de over samfunnet i fullt dagslys. Pressetalskvinne Jan Psaki snakker åpent om at det er 12 mennesker som må fjernes fra alle sosiale medier, ikke bare Facebook. Da vil man få has på «misinformation» om vaksinene.

Ytringsfriheten har måtte vike for helseårsaker. Men hva hvis de tier om bivirkninger og går tilbake på det de selv har sagt om normalisering av samfunnet?

Fauci og Det hvite hus går til krig mot den del av Amerika som er vaksineskeptikere, av ulike grunner. I går kom kravet om at alt helsepersonell som har med militære veteraner å gjøre, må være vaksinert. Vaksine brukes som sosial disiplinering, akkurat som munnbind. Nå sier Fauci at også de vaksinerte må gå med munnbind.

Han er ute av kontroll.

Spørsmålet er hvor lenge amerikanerne finner seg denne behandlingen. Vi hører ingenting om denne debatten i norske medier.

De er på Faucis side.

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂