USAs klimautsending John Kerry og Italias statsråd for det økologiske skiftet Roberto Cingolani under G20-landenes klimamøte i Napoli den 23. juli 2021. Foto: Salvatore Laporta / AP / NTB.

Miljø- og energiministrene fra G20-landene, som holder møte i Napoli i disse dager, har så langt ikke lyktes i å komme til enighet om forpliktende kutt i utslippene av klimagasser, opplyser kilder med innsikt i forhandlingene til Reuters.

The latest draft of the communique seen by Reuters on Friday still contained several areas of dispute.

Land som Kina, India, Brasil og Saudi-Arabia er motvillige til at klart formulerte ambisjoner om å fase ut fossil energi og eliminere karbonutslippene innen 2050 skal inngå i slutterklæringen fra møtet.

In passages of the draft seen by Reuters, the G20 “recognises”, “urges” “emphasises”, “recalls” and often “welcomes” but makes little use of the phrase “commits to”.

Italias statsråd for det økologiske skiftet, fysikeren Roberto Cingolani, som er vert for møtet mens Italia har presidentskapet i G20, forsøker å skape fremgang i forhandlingene i separate møter med de deltagende landenes delegasjoner, opplyser Reuters.

If Cingolani is unable to bridge differences, the final communique could repeat an unusual formula used in Thursday’s statement, which said “some” G20 members had committed to ensure at least 30% of land and at least 30% of the global ocean are conserved or protected by 2030.

FN skal arrangere et klimamøte i Glasgow i november, og G20-møtet anses som en indikasjon på viljen til å innføre enda mer ambisiøse utslippskrav globalt.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂