Tre mindreårige tiggere er tatt hånd om av sosialtjenesten etter en politiaksjon i Sverige. To av barna var gravide. Den svenske politiaksjonen er en del av en internasjonal aksjon for å beskytte mindreårige mot kriminelle formål.

Det melder nyhetsprogrammet Ekot, i Sveriges Radio.

Som del av en internasjonal politiaksjon mot menneskehandel er tre tiggerjenter tatt i varetekt i Sverige. Jentene er 12, 14 og 16 år, og kommer fra «dårlige kår», ifølge politiet. De to eldste jentene er gravide.

– Alla tre fördes till olika socialjourer, sier politiinspektør ved Nationella operativa avdelningen, Per Englund.

18 land deltok i den internasjonale operasjonen med hensikt om å beskytte barn mot å bli utnyttet til kriminelle formål.

Ingen personer er arrestert i den svenske operasjonen, men i øvrige europeiske land ble 175 personer arrestert. 187 potensielle ofre ble også identifisert, hvorav halvparten var mindreårige.

«Samtliga barn som omhändertogs för tiggeri under insatsen kom från ett annat EU-land och hade kommit till Sverige tillsammans med släktingar. Gravida flickan som var 16 år hade kommit till Sverige med sin make», skriver politiet på deres hjemmeside.

«Gravida flickan som var 14 år var ännu inte gift, utan den blivande maken befann sig kvar i hemlandet. Fjortonåringens föräldrar hade bestämt giftermålet och fått en summa pengar av de blivande svärföräldrarna.»

Englund oppfordrer allmennheten til å melde i fra til sosialtjenesten eller politiet dersom de ser barn som tigger.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!