Kvinner i Al-hol-leiren. Arkivfoto: Ali Hashisho / Reuters / NTB

To IS-kvinner er på vei tilbake til Borås, Sverige med barna sine, melder Borås Tidning. Meldingen kommer etter FN oppfordret Sverige og en rekke andre land til å hente tilbake statsborgere som blir holdt i leirer i Syria.

Sjef for Borås-politiet Mattias Ramsö sier til avisen at det er sikkerhetspolitiet som leder arbeidet og at han ikke har informasjon om IS-kvinnene er mistenkt for krigsforbrytelser. Han sier også at han ikke vet nøyaktig når ankomsten er planlagt.

– Utrikesdepartementet har varit nere och agerat, vi har fått signaler om att det kan ske ganska snart. Alltså om allt från ett par dagar eller någon vecka, säger Peder Englund, avdelningschef på Borås stads Centrum för kunskap och säkerhet.

Englund sier videre at sosialtjenesten vil undersøke barnas helsetilstand og foreldrenes omsorgsevne, ellers er han hemmelighetsfull om hvordan mottakelsen skal gå.

– Vi har utmaningar varje dag, med kriminella nätverk och ungar i destruktiva miljöer. Så egentligen jobbar vi redan med de här frågorna i olika verksamheter, sier han til Borås Tidning.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂