NRK kunne tirsdag meddele at partiene har fått direktelinjer til de store sosiale mediene slik at det raskt kan aksjoneres hvis det oppdages hacking eller falske profiler. MDG og SV synes ikke dette er nok. De vil at politiet skal få større fullmakter og mer ressurser til å gripe inn mot hets, hatmeldinger og trusler mot politikere.

Hat og hets er vage begrep og det vil avhenge av øynene som ser hva som er hva. Men politikerne bruker ordene som om de er selvinnlysende.

– Vi krever mer enn gode intensjoner dersom vi skal klare å stanse hets, sier, Josefine Gjerde, andrekandidat i MDG i Hordaland til NRK.

Partiet ønsker blant annet mer ressurser til politiet, og at internettplattformene skal stilles ansvarlig for det som publiseres. I tillegg skal PST få mandat til å gi beskyttelse for spesielt utsatte politikere og profilerte debattanter.

Lars Haltbrekken (SV) sier de også vil foreslå flere tiltak når debatten kommer på Stortinget. (NTB)

Man kan mistenke at noen partier ønsker å definere motpartens syn som hets, slik at politi og lovforbud blir en måte å bli kvitt brysomme motstandere på. Om ikke annet velger mange å holde munn.