Frankrike strammer inn koronarestriksjonene og stiller krav om vaksine eller negativ test for dem som vil inn på kultur- og idrettsarrangementer.

Fra onsdag blir det krav om helsepass for dem som vil på kino, museer og andre kultur- og idrettsarenaer med flere enn 50 personer. I august skal kravet også omfatte restauranter, kafeer og kjøpesentre, sier president Emmanuel Macron.

Smitten har økt med rundt 150 prosent den siste uken, og den franske presidenten ser ut til å ha mistet tålmodigheten med dem om ikke vil la seg vaksinere.

– Jeg har ikke lenger tenkt å ofre mitt liv, min tid, min frihet og mine døtres ungdom, samt deres rett til å studere ordentlig, for dem som nekter å ta vaksinen. Denne gangen må dere bli hjemme, ikke vi, sier Macron.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!